Νέα

Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης: “Η νέα εκλογική αναμέτρηση να είναι για την Άνδρο”

Αν ευχόμουν κάτι «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ», θα ήταν: α) Οι συντοπίτες μου να ευημερούν και β) Κοινωνική συνοχή.
Δεδομένου ότι η Άνδρος δε χαρακτηρίζεται ως το «νησί της δυστυχίας», μπορούμε να δεχτούμε, ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Ανδριώτες ευημερούν!
Με την κοινωνική συνοχή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά: Το νησί είναι διχασμένο και βαθειά πληγωμένο. Αναζητώντας την αιτία του κακού, αρχίζουμε, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, από την κεφαλή:
Ουδέποτε έκρυψα ότι θα προτιμούσα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ», έναν άλλο δήμαρχο. Όταν όμως οι κάλπες έκλεισαν και καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, ήμουν ένας από τους πρώτους που έδωσα συγχαρητήρια στον κύριο Λοτσάρη και σαν πατρική συμβουλή, ως πρεσβύτερος, τον παρότρυνα να συνεργαστεί με όλους τους αιρετούς για το καλό του τόπου και να είναι δήμαρχος όλων, αδιακρίτως των Ανδριωτών, τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.
Η ανυστερόβουλη συμβουλή μου δεν εισακούστηκε και θεωρήθηκε «σκληρή κριτική». Εισακούστηκαν όμως φωνές «αυλοκολάκων» και «κιτρινιστών», που χαϊδεύουν αυτιά και χύνουν χολή…!
Η Άνδρος χωρίστηκε σε «Βόρειους» και «Νότιους», σε «Ντόπιους» και «Ξένους», σε «Φίλους» και «Εχθρούς» και ότι άλλους κοινωνικούς διαχωρισμούς μπορεί κανείς να φανταστεί.
Είναι αυτονόητο, ότι αυτή η τακτική δεν οδήγησε σε αγαστή συνεργασία στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος μειοψηφεί. Ανάλογα ισχνός είναι και ο απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής.
Ναι μεν κομπορρημονούν με μια τεράστια λίστα πεπραγμένων εν όψει εκλογών, όπου έσπευσαν να κηρύξουν πρώιμα και επιθετικά την προεκλογική περίοδο με την προσπάθεια φίμωσης του τοπικού ραδιοσταθμού.
Μια προσεχτική ματιά σε αυτή τη λίστα δείχνει όμως, ότι «άνθρακες ο θησαυρός». Φωταγώγηση κτηρίων, επισκευή δρόμων και αναλύσεις ποιότητας νερού, δεν είναι δα και κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα, που ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων ενός διαχειριστή πολυκατοικίας. Η δημοτική αρχή έχει άλλα, σπουδαιότερα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, που δεν αναφέρονται στη μακροσκελή ρεκλάμα. Ιδιαίτερα δεν αναφέρονται οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στον δήμο να ανταποκριθεί σε αυτά του τα καθήκοντα.
Αυτό ενδιαφέρει τον πολίτη και τον καίει η έλλειψη νερού ή το λασπωμένο νερό που βγαίνει από τη βρύση, παρά η ανάλυση ρουτίνας, που κανείς δε μαθαίνει τα αποτελέσματα και τα σημεία λήψης.
Δείχνουν το δάχτυλο και απειλούν με εισαγγελέα, ξεχνώντας όμως, ότι και η παράλειψη ή παράβαση καθήκοντος στοιχειοθετούν ποινικό αδίκημα…
Ο κύριος Λοτσάρης ισχυρίστηκε το καλοκαίρι σε μια εκδήλωση προς τιμή μου, ότι δε με γνωρίζει. Δεν πειράζει και δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει, με την ευκαιρία που δίνει η νέα εκλογική αναμέτρηση, να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και ιδιαίτερα το βάρος που καλείται να σηκώσει ο πρώτος πολίτης του νησιού και να καταλάβει, ότι όλοι είναι καλοί και χρήσιμοι. Δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Κάθε πολίτης που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά, το κάνει για το καλό του τόπου του και εκ των πραγμάτων είναι χρήσιμος και συνοδοιπόρος. Πρέπει να τον σεβόμαστε και να του δίνουμε την ευκαιρία να εργαστεί και να αποδώσει, όχι να τον λοιδορούμε και να τον υπονομεύουμε…
Δώστε τα χέρια, κλείστε μια συμφωνία κυρίων για τις εκλογές, χωρίς λάσπη και μίσος!
Είμαστε όλοι συμπατριώτες, γνωριζόμαστε, συγγενεύουμε, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μεγαλώνουν μαζί και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.
Απομονώστε τους κιτρινιστές και τους σπορείς διχόνοιας. Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται, η συνοχή της κοινωνίας και η αλληλεγγύη είναι αναγκαιότερες από ποτέ…!
Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης

1 Comment

  • Χάρηκα ιδιαίτερα διαβάζοντας το μήνυμα που στέλνει ο φίλτατος
    Γιώργος Καλιβρούσης.
    Ναι βέβαια,ο κάθε εκλεγής Δήμαρχος ειναι Δήμαρχος ολων των
    Ανδριωτών και οχι μόνον των ανθρώπων και των περιοχών που
    τον ψήφισαν και πρέπει να συμπεριφέρεται ετσι.
    Ελπίζω οτι αυτή η κακή νοοτροπία θα εξαλειφθεί με τις επόμενες εκλογές
    και οτι το Νεο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Νέος Δήμαρχος θα προσπαθήσουν οσο
    πρέπει για την ανάπτυξη του τόπου μας και επιπροσθέτως να κάνουν την ΧΩΡΑ
    καθαρή, οπως επιβάλει η Αρχοντιά της.
    Κωνσταντίνος Ιακώβου Στυλιανός
    Συντ/χος Αρχ/ρχος Ε.Ν

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio