Νέα

Τυχαία σύμπτωση; Του Γιώργου Δ. Καλλιβρούση

Δεν έχω προσωπικές σχέσεις, ούτε κάποιου άλλου είδους σχέσεις με τον σημερινό δήμαρχο κύριο Λοτσάρη. Επίσης δεν έχω διστάσει να πω, ότι θα προτιμούσα κάποιον άλλο για δήμαρχο Άνδρου. Εξάλλου ο κύριος Λοτσάρης έχει δηλώσει και εκείνος δημοσίως (τον περασμένο Ιούλιο σε εκδήλωση των συλλόγων του χωριού, στην αυλή του λαογραφικού μουσείου Συνετίου), ότι δεν με γνωρίζει.

Έμεινα λοιπόν άναυδος, όταν, χθες, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση μου για τα «καραγκιοζιλίκια» με τον βραζιλιάνο ηθοποιό που τον βάφτισαν Ανδριώτη, έλαβα στον προσωπικό μου λογαριασμό του messenger, ένα αρχείο από τον προσωπικό λογαριασμό του κυρίου Λοτσάρη. Το αρχείο περιείχε ένα άρθρο του «Εν Άνδρω», με δυσνόητο τίτλο για κάποιο «δημοτικό συμβούλιο της αντιπολίτευσης» και βίντεο της συνεδρίασης.

Διάβασα το άρθρο και ομολογώ, ότι ήταν τόσο ασυνάρτητα και ασύντακτα γραμμένο, που σχεδόν δεν κατάλαβα το κεντρικό νόημα, εάν καν υπήρχε. Περιείχε μόνο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για ορισμένα πρόσωπα και διθυράμβους για κάποια άλλα, με διάχυτη την τάση για διχασμό και πόλωση. Με άλλα λόγια ένα ξέσπασμα κακίας, εμπάθειας και ειρωνείας και κακόγουστη προσπάθεια επίδειξης ανύπαρκτου πνεύματος και ατυχή παραλληλισμό με… εικαστικά και κωμικοτραγικά. Θεώρησα ότι μου το έστειλε κατά λάθος και το έστειλα πίσω, με το σχόλιο: «το στείλατε σε λάθος αποδέκτη». Η απάντηση του κυρίου Λοτσάρη ήταν άμεση: «Καλησπέρα . Για να τα μελετήσετε ώστε να έχετε ενημέρωση . Αν την θέλετε .ιδίως το βίντεο που είναι αυθεντικό . Είναι σημαντικό να καταλάβετε την πιθανή αδικία που νιώθω από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζετε με τα δικα σας μάτια . Δείτε το βίντεο !!! Με προσοχή».

Ότι καταλάβατε, κατάλαβα κι εγώ, δηλαδή τίποτα, οπότε του ξαναγράφω: «Σε εσάς το έστειλα πίσω, γιατί δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκετε και δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος, εάν θέλετε κάτι να μου πείτε…». Ο μικρός διάλογος που ακολούθησε και αντανακλά το επίπεδο του ανθρώπου, δεν είναι του παρόντος και επιφυλάσσομαι να τον δημοσιοποιήσω εν καιρώ, εάν θεωρηθεί αναγκαίο. Στην προκειμένη περίπτωση περιορίζομαι στην απορία που με διακατέχει: Είναι τυχαίο, ότι ο ακόμη δήμαρχος, λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση ενός σχολίου μου, στέλνει αυτό το διχαστικό «λιβελογράφημα», σε προσωπικό επίπεδο, όπως εκείνος διατείνεται, αφού, όπως έχει ευθαρσώς δηλώσει, δεν με γνωρίζει; Εάν δεν είναι τυχαίο και είναι αντίδραση στο σχόλιο μου για τα «καραγκιοζηλίκια», γιατί πειράχτηκε; Βλέπει κάπου εκεί τον εαυτό του; Εγώ δεν ανέφερα ονόματα, μίλησα μόνο για μια ομάδα «κιτρινιστών» και «διχαστικών», τίποτε άλλο…

Το «δια ταύτα» καταλήγει πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: Σε μια εποχή, που όλος ο πλανήτης βράζει σαν καζάνι λίγο πριν την έκρηξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος, η παγκόσμια εκτροπή και ο κανιβαλισμός να μεταφερθεί και στη δική μας μικρή και άλλοτε συμπαγή νησιωτική κοινωνία. Ο δήμαρχος πρέπει να καταλάβει τη λάθος πορεία και να αλλάξει πλεύση, με ρότα την ενότητα, την αλληλεγγύη και το σεβασμό της διαφορετικής γνώμης!

Η εντολή που πήρε από τους ψηφοφόρους είναι να διοικήσει το δήμο με τη σύμπραξη της πλειοψηφίας, που είτε του αρέσει είτε όχι, δεν προέρχεται από τη δική του παράταξη. Στους δήμους τα κόμματα πρέπει να περιορίζονται μόνο στην περιοχή των καφενείων. Τα συμβούλια θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη παρέα συγχωριανών, που παίρνει αποφάσεις για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio