Νέα

Κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος όταν το “τρένο” κινείται… Του Κυριάκου Θωμά

Κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος όταν το “τρένο” κινείται…

Του Κυριάκου Θωμά

Πρώην δημάρχου Υδρούσας και πρώην προέδρου ΔΣ

Η Πολιτική είναι η προσπάθεια απάντησης στις  προκλήσεις των καιρών. Φοβάμαι  όμως ότι ως νησί  έχουμε χάσει εντελώς την πυξίδα μας. Με τον όρο «πυξίδα» εννοώ κάποιες κοινά αποδεκτές αξίες και λύσεις που χρησιμοποιούμε ως μπούσουλα για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, και στις οποίες θα έπρεπε να συμφωνούμε όλοι. Γιατί όλοι είμαστε στο ίδιο “τρένο” που κινείται προς το αύριο. Αν το “τρένο” εκτροχιαστεί όλοι θα έχουμε συνέπειες. Αν πάει καλά όλοι θα πάμε καλά ταξιδεύοντας προς έναν στοχευμένο προορισμό.

Τα προηγούμενα  3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου προσπάθησε να βάλει το νησί σε τροχιά ανάπτυξης. Προσπάθησε να ξεπεράσει αγκυλώσεις δεκαετιών, να ξεπεράσει ότι διέθετε 8 συμβούλους σε σύνολο 21 και να βάλει «πάνω στο τραπέζι» θέματα και προβλήματα που κάναμε χρόνια τώρα πως δεν τα βλέπαμε και πως δεν υπήρχαν.

Απ την άλλη η αντιπολίτευση δεν δέχθηκε ποτέ το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019. Πέρασε 3 ολόκληρα χρόνια ως εν δυνάμει διοίκηση στο συμβούλιο αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούσε. Προσπάθησε σε κάθε περίσταση να εκμεταλλευτεί την πλειοψηφία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι όμως για την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων διοίκησης, αλλά για να επιφέρει φθορά στη διοίκησης: λασπολογώντας, παραπληροφορώντας, λέγοντας ψέματα, απειλώντας, μηνύοντας και κάνοντας αγωγές χωρίς λόγο. Προσπάθησε να ακυρώσει έργα που έγιναν και έργα που γίνονται και αλλάζουν την Άνδρο. Αρνήθηκε να συναινέσει σε οτιδήποτε. Με θέσεις εντελώς λαϊκίστικες και ανέφικτες προσπάθησε να φθείρει την διοίκηση ώστε να πείσουν τους Ανδριώτες να τους ψηφίσουν το 2023.

Το 2023 θα είναι μια  πολύ πυκνή χρονιά σε πολιτικά γεγονότα.  Περιλαμβάνει κοινοβουλευτικές αλλά και δημοτικές εκλογές. Το νησί, όπως η Ελλάδα κι ο κόσμος αφήνει πίσω του την πανδημία και την οικονομική κρίση, που αυτή επέφερε. Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή της ανάκαμψης μια νέα κρίση αναπτύσσεται γύρω από την πολεμική σύγκρουση που εξελίσσεται  στην γειτονιά μας έρχεται να βάλει την αρνητική της σφραγίδα στην νέα χρονιά.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο σκηνικό τα τελευταία 3 χρόνια η Άνδρος ξεκίνησε μια σειρά σημαντικών έργων στις ξεχασμένες υποδομές της: ασφαλτοστρώσεις και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης μετά από χρόνια, νέα σχολεία, ανακαινίσεις μισογκρεμισμένων ιστορικών κτιρίων. Και συνεχίζει να είναι ένα εργοτάξιο έργων ύδρευσης (Κάτω Άγιος Πέτρος, Μπατσί, αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων (Χώρα, Μπατσί Κόρθι) και είναι σε εκκίνηση νέα έργα οδοποιίας, αναβάθμισης των σφαγείων, ανακατασκευής του πολιτιστικού κέντρου Γαυρίου. Ενώ προχωρούν στο τέλος τους οι μελέτες για νέα έργα αποχέτευσης στην Υδρούσα, στα λιμενικά της Άνδρου και στο κλειστό αθλητικό κέντρο του νησιού. Ποτέ πριν καμία διοίκηση δεν άνοιξε με επιτυχία τόσα μέτωπα σε έργα υποδομής του νησιού.

Δυστυχώς, όμως αυτά τα έργα έγιναν πεδίο νέας αντιπαλότητας μεταξύ αυτών που κάνουν έργα σήμερα και αυτών που επί χρόνια αδράνησαν και διακρίθηκαν μόνο σε λόγια και φωτογραφίες στο facebook. Σήμερα οι ίδιοι που δεν έκαναν έργο επιχειρούν να σκορπίσουν αντιθέσεις, “αγανάκτηση” κατά των έργων (!), έριδες, με στόχο την επαναφορά τους στην εξουσία από την οποία κατακρημνίστηκαν το 2019.

Όμως το νησί μας δεν χρειάζεται “αγανακτισμένους” και καταληψίες βουνών και λιμανιών. Αρκετά με τους αυτόκλητους κατήγορους των πάντων και τους “εισαγγελείς” κάθε έργου και θετικής ενέργειας. Το νησί χρειάζεται δημιουργούς. Ζούμε σε ένα από το ομορφότερα νησιά, ένα τόπο που σε κατακλύζουν οι εικόνες της φύσης και η μεγάλη ιστορία του, όπου κι αν βρεθείς. Καιρός λοιπόν να προσπαθήσουμε να γίνουμε αντάξιοι του τόπου και αυτών που μας κληροδότησαν τα σπουδαία έργα του παρελθόντος.

Με τις παραπάνω σκέψεις εύχομαι σε όλους σας Καλές Γιορτές!!!

6 Σχόλια

 • Ας επαναφέρουμε την μπάλα στο γήπεδο. Μιας και είσαι του στενού περιβάλλοντος δεν μας ενημερώνεις για τα 23 χιλιάρικα για το λεμόνι της Άνδρου και σιγά σιγά να πάμε και προς τα πίσω, λόγου χάριν στις ανεκδιήγητες ασφαλτοστρώσεις (μιας και τις αναφέρεις) των απευθείας αναθέσεων και της πολύμηνης ταλαιπωρίας των κατοίκων κι επισκεπτών , του παράνομου πεδίου προσγείωσης στο Γαύριο, για το οποίο ο Δήμος έφαγε και πρόστιμο, τα 70 χιλιάρικα για την ιστοσελίδα του Δήμου κι άλλα αξιοζήλευτα αμελέτητα έργα. Η αλήθεια να λέγεται, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές χρειάζεται μια ανακεφαλαίωση των έργων, των σημείων και των χρημάτων που μας κοστίζουν.

 • είναι λογικό προεκλογικά να αρχίσουν οι μπαρούφες, τα ψεύδη, η ωραιοποίηση της ασχήμιας παράλληλα με την ανάδειξη των προσπαθειών, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες κλπ με μια δόση υπερβολής πάντα … ποιος λέει, γιατί το λέει και τι εννοεί τελικά … μα πάνω από όλα που αποσκοπει!

  εδώ λοιπόν στην τελευταία παράγροφο τα βάζει ο συντάξας και με πολίτες … δε δέχεται επικρίσης, δε δέχεται σκεπτικισμό, απλό σχολιασμό … ή μαζί μας ή τίποτα … όλοι οι άλλοι σκουπίδια … ζητοκραυγάστε γιατί κάνουμε … δεν έχει σημασία πως το κάνουμε, αν είναι καλό ή αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα ΄η το ίδιο καλά αλλά πιο οικονομικά … σσσσσ … κουβέντα μην ακούσω … ΑυταρχιΚούλης μήπως?

 • Από την μεγάλη αγάπη του για το Μπατσί κατέστρεψε την παραλία και έφτιαξε ένα γεφύρι-πισίνα!
  Τον έχουμε δεί κ αυτόν κ τα έργα του!!!

 • Όπως κατάλαβες Κούλη καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Δεν απευθύνεσαι σε ηλίθιους ή μουγγούς . Το πολύ πολύ που μπορεί να γίνει ανεκτό είναι να πεις τα κάλαντα, τα υπόλοιπα κράτα τα για τον εαυτό σου. Καλά Χριστούγεννα.

 • Επειδή όλοι οι Ανδριώτες, ασχέτως αν μένουμε μόνιμα στο νησί ή όχι, αγωνιούμε για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας, διάβασα με ενδιαφέρον τα γραφόμενα του κυρίου Θωμά.
  Διαβάζοντας τις πρώτες και τις τελευταίες γραμμές, όπως συνήθως κάνω στην αρχή για να κατατοπιστώ γρήγορα, ήμουν έτοιμος να τον συγχαρώ και θα το έκανα, εάν δεν διάβαζα τα ενδιάμεσα κείμενα με τους υπερθετικούς, τα κοσμητικά επίθετα, τα δοξαστικά για τη διοίκηση Λοτσάρη και τα αφοριστικά για Σουσούδη και τους υπόλοιπους της πλειοψηφίας…
  Με άλλα λόγια αναιρούσε όσα ενωτικά στην αρχή και στο τέλος έγραφε, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι το 2023 θα συμπορευτεί με Λοτσάρη, Μπασαντή, Μπάλα και Σια, είτε ως υποψήφιος στην ίδια παράταξη είτε ως συνεργαζόμενος με δική του παράταξη.
  Άρα μια νέα προεκλογική πομφόλυγα και καμία στροφή προς συναίνεση με την πλειοψηφία, που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Δηλαδή «ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ»!
  Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να κατηγορήσουμε τον κύριο Θωμά σαν μη δημοκράτη, κάθε άλλο. Προεκλογική προπαγάνδα κάνει ο άνθρωπος κι όποιον πείσει έπεισε, για να συνεχιστεί ο ατέρμονας κοχλίας της διαίρεσης και της διχόνοιας στο νησί. Χρειάζονται υπερβάσεις για να αλλάξει!
  Είναι αυτονόητο, ότι εύχομαι στον κύριο Θωμά, στην οικογένεια του και σε όλους μας:
  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΟΜΟΝΟΙΑ!!!

 • Καλημέρα Ανδριωτες συντοπιτες, για άλλη μία φορά ο Κουλης ,έδωσε το στίγμα του, αυτός και μόνο αυτός έχει τη λύση στο τρενάκι, όπως είπε ο φίλος μας ο Τσαουσης, μόνο που το τρενάκι του Κουλη, είναι του λούνα παρκ,για αυτόν και την παρέα τού. Είναι πολλά τα λεφτά, πού έλεγε ο αείμνηστος ο Αυλωνίτης, και συμπληρώνω Κουλη!!!! Όσο για τα αιολικά είσαι υπεύθυνος εσύ, τόσο επί διμαρχιας σου,όσο και επί προεδρίας σου επί Σουσουδη ,και μετέπειτα ειδικός σύμβουλος, Πέμπτη φάλαγγα,,,,τα τσεπ…..,και σφυριζεις αδιάφορα, ζηλεύω τους υπόλοιπους κυκλαδιτες, βλέπε Τήνο, μία γροθιά, ενώ εμείς …, Κουλη αγαπάς εσύ τον τόπο σού???? ας γελάσω το τομάρι σου κοιτάς, την κονόμα και την ρουφιανιά!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio