Νέα

Έχει γούστο η ΔΕΔΔΗΕ

“Δίπλα ακριβώς στην εμβληματική «θύρα εισόδου αγροτικού ακινήτου» στον δρόμο του Κάμπου Γαυρίου της Άνδρου, που έχει γίνει τοπόσημο της περιοχής, σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2022, κάποιος θεώρησε πως πρέπει να στήσει αυτή την θηριώδη κολώνα ρευματοφόρων καλωδίων!
Καταγγέλλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, αυτή την βαρβαρότητα”
Δέσποινα Τελώνη
Πρώην Υποθηκοφύλακας Γαυρίου
 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Χέλμη της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου:

“Σε συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Κοζανίτη Αθηνά,  θα σταλεί από κοινού την Δευτέρα το πρωί, σχετικό έγγραφο στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, που θα ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του τσιμεντένιου στύλου από την πύλη του αγροκηπίου.

Πιστεύω ότι η αντικατάσταση των ξύλινων στύλων της ΔΕΗ με τσιμέντινους,δεν είναι ότι καλύτερο για τα νησιά.
Οι τεράστιοι αυτοί τσιμεντόστυλοι είναι επιεικώς ακατάλληλοι,όχι μόνον για την συγκεκριμμένη θέση,αλλά και για αλλα σημεία οπουδήποτε τοποθετηθούν.
Οχι μόνον δεν ταιριάζουν με το νησιώτικο περιβάλλον από αισθητικής,αλλά νομίζω ότι και από πλευράς αντοχών,λόγω δαβρώσεων με την πάροδο του χρόνου,δεν πρέπει να προτείνονται για παραθαλάσσια μέρη.
Ο Δήμος Τήνου,πρωτοστάτησε σε αυτό το θέμα και κατάφερε να πετύχει την μη τοποθέτηση τέτοιων τσιμεντοστύλων στο νησί του.
Θα πρέπει και μεις να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.”

2 Σχόλια

  • Σε συνέχεια των παράνομων πυλώνων της ΔΕΗ απ’ ακρη σ’ άκρη του νησιού μας, μετά από Απόφαση του Προέδρου ΣτΕ κ. Δεκλερή (που εφαρμόστηκε μόνο στην Τήνο) έρχεται μετά από τόσο καιρό η ΔΕΔΔΗΕ να καταστρέψει ξανά την ομορφιά του Ανδριώτικου τοπίου. Ξεκίνησαν να βάζουν τσιμεντένιες αντί των παραδοσιακών ξύλινων στήλων για την επέκταση της ηλεκτροδότησης. Στην Τήνο με το που έβαλαν την πρώτη , την άλλη μέρα ξηλώθηκε!!! γιατί εκεί αντέδρασαν όλοι, με πρώτο στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Βέβαια θα πρέπει για να ενημερωθούν και όλοι στην Άνδρο, ότι το ΥΠΕΝ (ξέρετε το Υπουργείο Ενέργειας άνευ Περιβάλλοντος) πέρασε διάταξη όπου για τα έργα της ΔΕΔΔΗΕ δεν απαιτείται πλέον έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής!!! όπως και στα θηριώδη μεταλλικά σίδερα πάνω στις βουνοκορφές… Συνεπώς ας αντιδράσουμε όλοι από τους κατοίκους μέχρι όλων των φορέων συλλόγων κ.α.
    Μπράβο στην Δέσποινα που δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αγωνισθεί για το καλό αυτού του τόπου…

  • Από την μία οι ανεμογεννήτριες από την άλλη οι τσιμέντινοι στήλοι. Ελλάς το μεγαλείο σου !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio