Νέα

Το τρένο της ανάκαμψης δεν περνάει από τις Στενιές!

Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις μας στις τοπικές κοινότητες του νησιού μας από τις Στενιές -ως το χωριό που επλήγη πρώτο από τη θεομηνία του 2019- για να εντοπίσουμε και να δούμε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας και οι κάτοικοί τους.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η άρνηση του Δημάρχου να διαθέσει τα χρήματα από την ΣΑΤΑ που δικαιούνται, βάσει νόμου, οι τοπικές κοινότητες, έχει “ευνουχίσει” τους προέδρους και έχει προκαλέσει σειρά δυσλειτουργιών, δημιουργώντας συνθήκες απομόνωσης και αδιαφορίας για τις ανάγκες των κατοίκων.
Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στις Στενιές, μαζί με τον πρόεδρο Πέτρο Πέτσα, περιηγηθήκαμε στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού. Ήδη κατά την είσοδό μας στην περιοχή είδαμε πως τμήμα του δρόμου έχει καταρρεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα, με κίνδυνο κατάρρευσης του οδοστρώματος και σοβαρού ατυχήματος.
Η “προειδοποιητική σήμανση” είναι δύο κάδοι απορριμμάτων, με μια ξηλωμένη κορδέλα. Αναρωτιόμαστε πότε θα μεριμνήσει η δημοτική αρχή για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου και τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Θυμίζουμε πως είναι ο μόνος δρόμος που συνδέει το χωριό με την υπόλοιπη Άνδρο και κάθε ημέρα απραξίας προκαλεί επιπλέον κινδύνους απομόνωσης και ασφαλείας για το σύνολο των κατοίκων.
Ωστόσο, η εικόνα και μέσα στο χωριό δεν είναι καλύτερη. Μπαζωμένα ρέματα φραγμένα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, χόρτα που ξεπροβάλλουν μέσα από τους δρόμους, λακκούβες, διαβρωμένη άσφαλτος, διαβρωμένα τοιχία και απουσία συντήρησης σε όλο το οδικό δίκτυο των Στενιών. Ένα οδικό δίκτυο υπό κατάρρευση που καθίσταται επικίνδυνο για τους κατοίκους που καθημερινά κινούνται σε αυτό.
Πέρα από αυτά όμως, είδαμε σκουπίδια και μπάζα πεταμένα δεξιά και αριστερά που συνθέτουν ένα σκηνικό εγκατάλειψης και αδιαφορίας προς τους κατοίκους της κοινότητας. Μια κοινότητα-στολίδι για όλο το νησί που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή και όπου οι ιδιωτικές επενδύσεις σε ακίνητα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντικές και λειτουργούν θετικά για όλους τους επαγγελματίες του νησιού.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Επικίνδυνη εγκατάλειψη, προχειρότητα, ελλιπής συντήρηση, κακοτεχνίες και αδιαφορία από την δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα σε ένα χωριό που υπέστη πολλές ζημιές από την θεομηνία του φθινοπώρου του 2019, και που βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Αντ’ αυτού εδώ και τρία χρόνια η Άνδρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας εκείνης της κακοκαιρίας και των ζημιών στο συγκεκριμένο χωριό και η δημοτική αρχή, με αυτή την αφορμή, προχωρά σε απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος, οπουδήποτε αλλού στο νησί, εκτός από το να αποκαταστήσει τις ζημιές στο χωριό που επλήγη βάναυσα. Φυσικά μεχρι σήμερα ο κ. Λοτσάρης συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για την περιοχή που υπέφερε περισσότερο από την θεομηνία.
Άραγε ο Δήμαρχος Λοτσάρης έχει μεταβεί ποτέ στο σημείο να δει την κατάσταση με τα μάτια του; Έχει μιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα; Έχει διάθεση να ακούσει τις ανάγκες τους;
Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους, με αυτοψίες στις κοινότητες μαζί με τους τοπικούς προέδρους. Μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μόνο έτσι θα επανέλθει η σοβαρότητα και η συνέπεια στο νησί μας.
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

5 Σχόλια

  • Μάλλον πρόκειται για το CRAZY TRAIN που λέει το τραγούδι ή το ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ των λούνα παρκ. Κάθε άλλο τραίνο αποκλείεται.

  • Η καταστροφή το 2019 έγινε κατά κύριο λόγο γιατί ήταν τα ρέματα μπαζωμενα στις Στενιές. Να υποθέσω ότι φταίει ο τωρινός δήμαρχος που είχε αναλάβει σχεδόν (1) ένα μήνα πριν και όχι εσείς κύριε Σουσουδη που ήσασταν δήμαρχος τα προηγούμενα (5) χρόνια . Τα μπάζα και τα πεταμένα σκουπίδια που λέτε, υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα γιατί ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΊΤΙΣΤΟΙ σαν λαός . Γιατί φτιάχνουμε την οικοδομή μας και ζητάμε απο το συνεργείο που δουλεύει εκεί, απλά να καθαρίσει. Το που θα τα πετάξει δεν μας ενδιαφέρει και πολύ να μάθουμε. Τρανό παράδειγμα για το νησί μας το σκανδαλορεμα. Το κοντέινερ άδειο και τα μπάζα απ’εξω.Οσο για την φωτογραφία που δείχνει την σκάλα γεμάτες χόρτα, συγνώμη αλλά η μεγάλη ντροπή είναι γι’αυτους που περνάνε και μένουν εκεί κοντά. Έχουν ΌΛΑ ΤΑ ΔΊΚΙΑ του κόσμου να είναι δυσαρεστημένοι με τον οποιοδήποτε δήμαρχο, γιατί ενώ πληρώνουν δεν τους καθαρίζει. Αλλά… βάλτε έναν άνθρωπο (αν δεν μπορείτε εσείς)για μία ώρα να καθαρίσει την σκάλα, πληρώστε τον (δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να δώσουν 10€ το πολύ 2-3 σπίτια συνολικά)για τον χρόνο που δούλεψε και στις επόμενες εκλογές μην ψηφίσετε τον δήμαρχο που θεωρείται ότι σας έχει “πεταμένους”. Έτσι απλά. Αν και δεν νομίζω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια που έπαιρναν τα λεφτά οι κοινότητες,τα χωριά έλαμπαν όλο τον χρόνο

  • Ειδικά οι Στενιές έλαμπαν. Κι όσο για το φταιχτη για τις πλημμύρες του 19, ήταν αρμοδιότητα της περιφέρειας, οπότε δικαίως χρεώνεται η καταστροφή στον Λοτσάρη, όχι ως Δημαρχο, αλλά ως Έπαρχο

  • Αν λοιπόν ισχύουν αυτά που λέτε εσείς,ο κύριος Σουσουδης γιατί χρεώνει τώρα πράγματα που θα έπρεπε να τα κάνει η περιφέρεια στον δήμο? Προφανώς γιατί αυτό “πουλάει” και “βολεύει”

  • Από το 2018 η αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων ανήκει στις Περιφέρειες. (Νόμος 4555/2018 άρθρο 224)…δηλαδή με Έπαρχο Άνδρου ΛΟΤΣΑΡΗ. Από το 2019 και με την διαδικασία του κατεπειγόντως για την αποκατάσταση των καταστροφών επιδοτείται ο Δήμος Άνδρου ….για τις ζημιές του 2019 …..να το λέμε και να το γράφουμε πολλές φορές….επί 3 συναπτά έτη “αποκαθιστά” κατεπειγόντως και με απευθείας αναθέσεις ως Δήμαρχος τις καταστροφές που προκάλεσε ως αμελής Έπαρχος . Δρόμοι, μονοπάτια, δίκτυα…σκάνε από αποκατάσταση και φροντίδα, όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες και βίντεο. Τι δεν καταλαβαίνεις. Ή καταλαβαίνεις και προσπαθείς να προκαλέσεις ανακατωσούρα ώστε να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι;;;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio