Νέα

Ψηφιοποιήση των αρχείων της Καιρείου Βιβλιοθήκης

Υπεγράφη 16 Δεκεμβρίου 2022 η σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και το αναδόχου του έργου «Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση των αρχείων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης ν. Άνδρου».

Αντικείμενο του έργου είναι η διαφύλαξη, προβολή και προώθηση της πολιτιστικής , ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς της Άνδρου.

Στο πλαίσιο της αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών η Καΐρειος Βιβλιοθήκη επιχειρεί να πετύχει αυτό τον στόχο μέσω της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του υλικού που έχει στην διάθεσή της.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 99.095,00€, πλέον ΦΠΑ 23.782,80€, συνολικά 122.877,80€ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

«Ένας βασικός στόχος της Δημοτικής μας Θητείας , η συμβολή στην διατήρηση και διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» . Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασίστηκα στην διάσωση και προβολή ενός πολύ μεγάλου μέρους της Ιστορίας της Άνδρου που διαφυλάσσεται στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες στον Δήμο γιατί με τις δικές τους προσπάθειες φτάσαμε ως εδώ. Κυρίως όμως να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, την κ. Ειρήνη Δάμπαση, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την «ψυχή του φορέα».  Να την ευχαριστήσω εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ψηφιοποίηση του υλικού θα ολοκληρωθεί  επιτυχώς με την δική της συνεργασία και καθοδήγηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

 

Εκ του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio