Νέα

Ξεκινά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Του Χρήστου Βουραζέρη

 

Ξεκινά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου

Του Χρήστου Βουραζέρη

Φοροτεχνικού, μέλος του Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, π. Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Άνδρου

 

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη της λειτουργίας του νεοσύστατου Λιμενικού μας Ταμείου. Μια προσπάθεια ετών βρίσκεται στην τελική ευθεία ώστε το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου να αρχίσει την παραγωγή έργου, που θα αναβαθμίσει τα λιμάνια μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Μετά την λήψη των απαραίτητων-νομικών κυρίως-διευκρινήσεων και αντίστοιχων γνωμοδοτήσεων, το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου θα προβεί άμεσα:

-Στη σύνταξη προϋπολογισμού για το διάστημα από την σύσταση του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 και ακολούθως,

-Στη σύνταξη προϋπολογισμού για την χρήση του 2023

Παράλληλα, μετά από προσπάθειες των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις οποίες πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος Άνδρου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δ. Λοτσάρης, ψηφίστηκε τελικά η τροποποίηση του άρθρου 118 του ν.4547/2018 (ΦΕΚ Α102/12.06.2018), που επιλύει σημαντικά θέματα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Οι σημαντικές αλλαγές με την εν λόγω τροπολογία (άρθρο 122 ν. 5003/2022 (ΦΕΚ Α230/14.12.2022)είναι:

α)Ο ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, ο οποίος θα προβεί «στην εκκαθάριση»  της περιουσίας του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ορίζεται πλέον από το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και όχι από τον συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως προβλέπονταν μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

β) Η κατανομή των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, πραγματοποιείται από τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως πρόεδρο, έναν εκπρόσωπο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου και έναν εκπρόσωπο του νεοσυσταθέντος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο του αρχικώς συσταθέντος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, όπως προβλέπονταν μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

γ) Προβλέπεται αναλυτικά τι γίνεται με τις ενεργές δημόσιες συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτελούνται ή έχουν ήδη καταρτιστεί (έχει καταστεί οριστική η απόφαση κατακύρωσης) και έχει κοινοποιηθεί στον ανάδοχο η πρόσκληση υπογραφής συμφωνητικού, καθώς και για εκείνες που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης τους.

δ) Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, να γίνεται ανακατανομή της περιουσίας μεταξύ του αρχικού Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου και του νεοσύστατου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, με σχετικές τροποποιητικές πράξεις, κάτι που δεν προβλέπονταν μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

Παράλληλα, προχώρησαν ενέργειες αναγκαίες για την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου-μετά τον ορισμό βεβαίως του Διοικητικού Συμβουλίου – όπως το άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού, η ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε εργαζόμενη του Δήμου, η συνεχής επικοινωνία με το αντίστοιχο Λιμενικό Ταμείο στην Τήνο (πρώην Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείου Τήνου-Άνδρου), η συνεχής συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την ενσωμάτωση και διαχείριση των Οικονομικών του Ταμείου μας στον Προϋπολογισμό του Δήμου κτλ.

Αυτά ως προς τα αμέσως επόμενα βήματα που μελέτησα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου με στόχο να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει σωστά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα τα παραπάνω προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη και το επιτελείο του, τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτελεί κίνητρο να συμβάλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου στο σωστό ξεκίνημα του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

Κλείνοντας θέλω να προσθέσω πως θεωρώ καθήκον όλων μας να συμβάλουμε καθένας με τις δυνάμεις του στο να παραδώσουμε μια καλύτερη Άνδρο στις επόμενες γενιές.

1 Comment

  • Με καθυστέρηση 3 ετών ξεκινάει το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Να είναι τα πάντα έτοιμα και να αποστρέφει το βλέμμα ο κύριος Λοτσάρης, δεν το καταλαβαίνει κανείς. Το Λιμενικό Ταμείο το ξαναθυμήθηκε όταν έγινε φέτες με τον Σανταμούρη. Και τώρα πανηγυρίζει μέσω δορυφόρων και ‘διαφημίζει’ το έργο του. Προβλέψιμος πλέον.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio