Νέα

Δήμαρχος Άνδρου: Είμαστε δίπλα στην σχολική κοινότητα και θα δουλέψουμε για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου

Με ιδιαίτερο προβληματισμό ενημερώθηκε ο Δήμος μας για την κατάληψη των μαθητών στο κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου στο Γαύριο. Ο προβληματισμός όμως μετατράπηκε σε αγανάκτηση όταν ενημερωθήκαμε ότι την κατάληψη υποκινεί γονέας.
Ο Δήμος πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι τα σχολεία, ως κοιτίδες γνώσης και κοινωνικοποίησης παραμένουν πάντα ανοιχτά. Ο διάλογος γίνεται πάντα με ανοιχτά τα σχολεία. Ο Δήμος ήταν και είναι ανοιχτός στον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, με το σχολείο όμως πάντα σε λειτουργία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τα παιδιά να ανοίξουν το σχολείο. Ο Δήμος ήταν και θα είναι δίπλα τους – στο μέτρο που του αναλογεί – αφού αυτά που εμφανίζονται ως αιτήματα των μαθητών όπως μας μεταφέρθηκαν αφορούν και άλλους φορείς πλην του Δήμου όπως, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Παιδείας.
Να σημειωθεί δε ότι, κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής, όποιο αίτημα έφτασε στο Δήμο για το Γυμνάσιο Λ.Τ Γαυρίου και αφορούσε στην λειτουργία του σχολείου, έχει αντιμετωπιστεί ή έχει προγραμματιστεί η υλοποίησή του.
– Καλούμε τον Διευθυντή του σχολείου να εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.
– Καλούμε κυρίως μια ελάχιστη μερίδα γονέων να μην χρησιμοποιούν το σχολείο ως τόπο άσκησης πολιτικών παιχνιδιών. Ο χώρος του σχολείου είναι ιερός και δεν επιδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι επιτακτικό η πολιτική να μείνει έξω από τα σχολεία. Αλίμονο εάν τα σχολεία γίνουν μέρος των πολιτικών αντιπαραθέσεων και πολιτικών στρατηγικών εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Είναι τουλάχιστον απαράδεχτο.
Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών, των γονιών και των καθηγητών θέλει ανοιχτό το σχολείο.
Ενημερώνουμε επίσης όλους τους μαθητές ότι αύριο 18 Ιανουαρίου 2023 τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης.
Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή κάνει συνεχώς παρεμβάσεις στις υπό εγκατάλειψη για χρόνια κτιριακές υποδομές του σχολείου, στα παρακείμενα γήπεδα, που έχουν όλα συντηρηθεί, ενώ το κλειστό γυμναστήριο που ήταν στις υποσχέσεις και δεν είχε γίνει τίποτα τώρα οι μελέτες του είναι στην τελική φάση ωρίμανσης.
Να επαναλάβουμε δε ότι ΚΑΝΕΝΑ από όσα μας μεταφέρθηκαν ως αιτήματα των μαθητών δεν έχει υποβληθεί ως τώρα στον Δήμο μας.
Τέλος, οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι ήδη στην τελική φάση ανακήρυξης εργολάβου που θα προχωρήσει στην συντήρηση των σχολείων και μεταξύ άλλων και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου.
Συγκεκριμένα για το σχολείο του Γαυρίου περιλαμβάνονται:
– Καθαίρεση των φθαρμένων επιχρισμάτων και επισκευή τους με μαρμαροκονίαμα.
– Χρωματισμοί των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα παράθυρα του ισογείου μετά από απόξεση και καθαρισμό των επιφανειών τους.
– Χρωματισμοί των εξωτερικών επιφανειών με χρήση ακρυλικών χρωμάτων.
– Χρωματισμοί εσωτερικών επιφανειών με χρήση ελαιοχρωμάτων.
– Υγρομόνωση όλων των χώρων του σχολείου.
– Επισκευή των στηθαίων του δώματος.
Όλοι οφείλουμε στα παιδιά μας το σχολείο να είναι ανοιχτό. Ας σεβαστούμε το σχολείο ως χώρο γνώσης και τους μαθητές που θέλουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τα μαθήματα τους. Για τα παιδιά που φέτος δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε «χαμένη» ώρα μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους.
Είμαστε δίπλα στην σχολική κοινότητα και θα δουλέψουμε για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου, ενώ εννοείται ότι είμαστε διαθέσιμοι για έναν ειλικρινή διάλογο γύρω από την λειτουργία του, με την βασική όμως προϋπόθεση ότι το σχολείο θα ανοίξει άμεσα και θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 Comment

  • Πω πω , ε ν α ς γονέας έστησε την κατάληψη του σχολείου!!! Δηλαδή έχει τέτοια επιρροή και αποτελεσματικότητα και δεν νοιάζεται για την πρόοδο των παιδιών του αφού το κάνει για αντιπολιτευτικούς, προς τον Δήμαρχο, λόγους!
    Ούτε εσείς ο ίδιος δεν είναι δυνατό να πιστεύετε τους ισχυρισμούς σας κύριε Λοτσάρη! Διαχειριστείτε τον Δονκιχωτισμό που σας έχει καταλάβει και σοβαρευτείτε, επιτέλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio