Νέα

Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες: Και βέβαια είμαστε υπέρ της χρηματοδότησης για την Άνδρο…

Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες: Είμαστε υπέρ της χρηματοδότησης για την Άνδρο…
Για άλλη μία φορά, η σημερινή Δημοτική Αρχή της Άνδρου διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μας. Είναι η συνηθισμένη τακτική για να καλύψει τις πρακτικές της.
Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ως μόνο θέμα την έγκριση της 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Άνδρου έτους 2023, που αφορά στη χρηματοδότηση ύψους 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για βελτιώσεις του οδικού δικτύου του νησιού. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε χθες ύστερα από δικό μας αίτημα το θέμα να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση και όχι σε έκτακτη, όπως αιφνιδιαστικά επιχείρησαν να κάνουν την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία εισήγηση.
Στο θέμα, λοιπόν, της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος και φυσικά στην αποδοχή της χρηματοδότησης ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΤΙΚΑ.
Δυστυχώς όμως την ένστασή μας αυτή σχετικά με την αιφνιδιαστική συνεδρίαση, η Δημοτική Αρχή την παρουσίασε σκόπιμα και επί τούτου ως άρνησή μας στην αποδοχή της χρηματοδότησης.
Ασύστολα ψέματα και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να γίνει σαφές από όλους τους πολίτες είναι πως ΠΟΤΕ η παράταξή μας δεν αρνήθηκε χρηματοδότηση για το Δήμο μας. Έχουμε στηρίξει πολλές φορές τη σημερινή Δημοτική Αρχή στη χρηματοδότηση έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση του νησιού μας. Αντιθέτως, η σημερινή διοίκηση είναι εκείνη, η οποία αδιαφόρησε ή απέκρυψε έργα που βρήκε έτοιμα.
Για να γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ:
1. Ενημερώνουμε ότι η αποδοχή της εν λόγω χρηματοδότησης έχει γίνει ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου του 2022.
2. Την ίδια χρηματοδότηση την έχουν ήδη πάρει και άλλοι 60 δήμοι στην Ελλάδα, αλλά με διαγωνιστική διαδικασία στη διάθεση του ποσού, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις προς όφελος των δήμων τους.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρη παραπληροφόρηση του συστήματος Λοτσάρη.
Μας βρίσκει συνεπώς κάθετα αντίθετους η συνήθης πρακτική του Δημάρχου για απευθείας αναθέσεις. Μιλάμε για ένα ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διατεθεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση, σε όποιον αποφασίσει ο κ. Λοτσάρης. Χωρίς ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία και με έλλειμμα διαφάνειας.
Άλλωστε είδαμε τα αποτελέσματα των απευθείας αναθέσεων των οδοστρώσεων Μεσαριάς και Νειμποριού, που αν και απευθείας έγιναν με 1 χρόνο καθυστέρηση και με σοβαρά προβλήματα που ολοένα εμφανίζονται.
Δυστυχώς ότι και να λέμε είναι λόγια «εις ώτα μη ακουόντων»… Πάλι χθες κατάφεραν να τινάξουν το Δημοτικό Συμβούλιο στον αέρα για να καλύψουν τις μεθοδεύσεις τους. Για να καλύψουν την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 2.000.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που θα διαθέσουν 800.000 ευρώ – το υπόλοιπο της χρηματοδότησης – για το Κόρθι αλλά με ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Γιατί άραγε;
Όλο αυτό το τοξικό κλίμα που επιδιώκει να καλλιεργήσει η παράταξη του κ. Λοτσάρη το μόνο που κάνει είναι να σηκώνει σκόνη για να καλύπτουν τα ψέματά τους και να ρίχνουν λάσπη σε όποιον θεωρούν πολέμιο στους σκοπούς τους.
Εμείς κρατάμε την ουσία. Ο συνδυασμός μας μένει πιστός στις αρχές της τήρησης της νομιμότητας και της διαφάνειας και στην αγάπη και το όφελος για το νησί μας. Είμαστε ΥΠΕΡ σε όποια χρηματοδότηση. Στεκόμαστε όμως απέναντι στην προχειρότητα, στην κατασπατάληση πόρων και στην αδιαφάνεια…
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

1 Comment

  • Δυστυχώς για εσάς κύριε Σουσουδη τα συμβούλια υπάρχουν σε βίντεο,σε αντίθεση με την δικιά σας πενταετία που δεν βλέπαμε τίποτα (αν θέλετε μπορείτε να με διαψευσετε δίνοντας τα στην δημοσιότητα. Περιμένω όμως όλα ή σχεδόν όλα τα συμβούλια που έγιναν σε 5 χρόνια. Όχι καμία 10αρια) Σε αυτό το συμβούλιο λοιπόν ομολογησατε μόνος σας τις μεθόδους που είχατε τότε. Φουσκώνω τα χρήματα του έργου, ζητάω παραπάνω με την ευχή να βρεθεί κάποιος να μου δώσει μεγάλη έκπτωση, άρα να μείνει κάτι παραπάνω και για καμιά “υποχρέωση”. Αν πάλι δεν πάρουμε την έκπτωση που υπολογίσαμε καλύπτουμε την διαφορά με λεφτά των δημοτών (δήμου)

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio