Νέα

Μια απαραίτητη διευκρίνηση. Του Κυριάκου Θωμά

Μια απαραίτητη διευκρίνηση

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου 2023 δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο  χρηματικό ένταλμα του Δήμου Άνδρου στο οποίο περιλαμβάνονται οι μισθοί όλων των ειδικών συνεργατών ύψους 4.171,55€.  Αυτό εμφανίστηκε  ως η δική μου αμοιβή από τον Δήμο, γεγονός πέρα για πέρα  ψευδές, αφού πράγματι κατέχω αμειβόμενη θέση με μισθό  1023,00€ τον μήνα. Εάν διαβάσει κάποιος προσεχτικά το ένταλμα θα δει ότι αναφέρει: «Κυριάκος Θωμάς και Λοιποί Δικαιούχοι». Ο δήμος κάθε μήνα εκδίδει ένα συγκεντρωτικό ένταλμα με τις αμοιβές ανά κατηγορία δικαιούχων και το οποίο συνοδεύεται από αναλυτική κατάσταση των ποσών που αναλογεί στον καθένα.

Όλοι οι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα -και κατά την προηγούμενη θητεία ο Θ Σουσούδης-είχαν και έχουν ειδικούς συνεργάτες σε ειδικά θέματα.

Ζήτησα κατά την διάρκεια του  Δημοτικού Συμβουλίου να  τοποθετηθούν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων επ’  αυτού.

Οι Δ Λοτσάρης και Γ Καπάκης καταδίκασαν απερίφραστα το γεγονός, της «λάσπης στον ανεμιστήρα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ Καπάκης

Δυστυχώς ο μόνος που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Θ Σουσούδης.  Απάντησε ότι δεν ασχολείται με τις αναρτήσεις «ιδιωτών»

Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για έναν πρώην , επί 6 χρόνια, συνεργάτη του

Παροχή πολιτικής προστασίας σε πολιτικό οπαδό  ή αδυναμία να καταλάβει την όξυνση στην οποία οδηγεί τον προεκλογικό αγώνα στο νησί;

Υπήρξα Δήμαρχος Υδρούσας  για 8 χρόνια, την περίοδο 2003-2010  και ουδέποτε κατηγορήθηκα για οικονομικές ατασθαλίες . Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης την περίοδο 2011-2014 και Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Σεπτέμβριο  του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Όλη αυτή  η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς καμία καταδίκη για οτιδήποτε.

Η όξυνση και η λάσπη δεν ταιριάζουν στο Νησί μας. Οι καιροί απαιτούν η προεκλογική περίοδος να αποτελέσει ευκαιρία  γόνιμου διαλόγου. Όλοι δείχνουν έτοιμοι να το κάνουν πλην του Θ Σουσούδη ο οποίος αδυνατεί όχι μόνο να αποδεχτεί ακόμα το αποτέλεσμα  των εκλογών του 2019, αλλά και να παρουσιάσει ένα πειστικό και ρεαλιστικό  πολιτικό αφήγημα στην τοπική κοινωνία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Κυριάκος  Θωμάς

Οικονομολόγος

πρ. Δήμαρχος-πρ. Πρόεδρος Δ. Σ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio