Νέα

Κωνσταντίνος Δ. Λουκρέζης: “Όση περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ. Όση μικρότερη η γνώση τόσο μεγαλύτερο το Εγώ”

Σε μια ομιλία στη Βουλή του Γεωργίου Παπανδρέου, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης τον διέκοπτε συνεχώς θορυβώντας ασύστολα. Κάποια στιγμή ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να μάθει το όνομα του αγενούς Αυτός σηκώθηκε και παρουσιάστηκε.

Μόλις τον είδε ο Παπανδρέου είπε το αμίμητο: ” Α,,, εσείς είστε, τότε δεν έχει καμιά σημασία”.

Αυτό και μόνο προς απάντηση στα σχόλια του “πρύτανη της κωλοτούμπας” όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο Βασίλης Πομόνης σε σημερινή του δημοσίευση. Ας ασχοληθούμε λοιπόν, όσο σοβαρά μπορεί ο καθένας, με αυτό που λέγεται πολιτική και δημόσιος βίος, όπως μας προτρέπει με ερωτική διάθεση σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση και πάλι πολύ εύστοχα ο Βασίλης Πομόνης.

Διάβασα λοιπόν με ιδιαίτερη προσοχή και αντικειμενικότητα το σημερινό άρθρο του κ. Κυριακού Θωμά -Οικονομολόγου με τίτλο “Μύθοι, πραγματικότητα και πολιτικός καιροσκοπισμός

Προσωπικά είμαι ανοιχτός σε κάθε δημόσιο ευρεπή διάλογο και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω στοιχεία που παρατίθενται από έναν Πρώην Δήμαρχο, πρώην πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινό Οικονομικό Σύμβουλο του κ. Δημάρχου, όταν η “αφεντιά” μου δεν συμμετέχει στα κοινά (το παρελθόν μέχρι τα 18 μου δεν αναγνωρίζεται) αλλά δεν έχει και καμμιά δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία, αριθμούς και διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Θεωρώ λοιπόν εκ των προτέρων ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ τα όποια στοιχεία παραθέτει ο συντάκτης.

Ας μου επιτραπεί όμως να προβώ κι εγώ σε κάποιες παρατηρήσεις, ως απλός πολίτης και όχι ως “ειδήμων”.

Θα ξεκινήσω με κάτι που μας έλεγε πάντα ο καθηγητής μας στη Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) ” Η Στατιστική είναι η μεγαλύτερη πόρνη. Τα αποτελέσματα της είναι συνάρτηση πάντοτε των ορισμών, του αριθμητή, του παρανομαστή και των όποιων αυθαιρέτων ή μη υποκειμενικών συμπερασμάτων του ερευνητή. (Λόγια του κ.Καθηγητή που φαντάζομαι αυτός δεν ήταν δήθεν ειδήμων).

1. Τα στοιχεία που παρατίθενται δεν είναι συγκρίσιμα. Στη περίπτωση Δημαρχίας Σουσούδη αναγράφονται ανά έτος συνολικό πλήθος και συνολικό τίμημα ενώ στη περίπτωση Δημαρχίας Λοτσάρη αναλυτικοί πίνακες ανά έργο και ποσό.

Ερώτημα: Προς τι αυτή η διαφοροποίηση;

2. Ονομάζονται ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ του Σουσούδη και ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του Λοτσάρη .

Ερώτημα: Από ποια στοιχεία επιβεβαιώνονται αυτοί οι χαρακτηρισμοί;  Με σκέτα νούμερα και περιγραφές δεν μπορεί κάποιος να εξάγει συμπεράσματα αλλά μπορεί να θεωρήσει ότι είναι λάσπη στον ανεμιστήρα Όλα λοιπόν τα στοιχεία στο φως.

3. Περιγράφονται οι 3 τύποι διαδικασίας υποβολής προσφορών . Παρότι η περιγραφή δεν είναι απολύτως ακριβής σε σχέση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οδηγίες 2004/18/ΕΚ & 2004/17/ΕΚ) εντούτοις λόγω καλής πρόθεσης αποδέχομαι τη περιγραφή Όταν όμως ισχυρίζεται το δημοσίευμα ότι “με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης” (τύπος Β στη δημοσίευση) προσπαθεί ο Δήμος να αναθέσει το έργο των 2,8εκ€, αυτή η διαδικασία σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ επέκταση με την Ελληνική Νομολογία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, όπως προσπαθεί να πείσει το δημοσίευμα. (Παραπομπή στις οδηγίες της ΕΕ~Είδη Διαδικασιών) Οι οδηγίες σαφέστατα αναφέρουν ότι στη “κλειστή διαδικασία μπορούν να υποβάλουν προσφορά ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

4. Η Μοναδική ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ σύμφωνα πάντα με την ΕΕ και κατ επέκταση την Ελληνική Νομολογία είναι εκείνη που μπορεί να υποβάλει προσφορά ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Τέλεια παύλα….

5. Στην αρχή του άρθρου σημειώνεται εμφατικά ότι ” η Διοίκηση Λοτσάρη έχει πραγματοποιήσει ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ύψους 23,4 εκ. €. Αν λοιπόν οι διαγωνισμοί αυτοί (ή έστω μέρος αυτών) έγιναν με τον Β’ τύπο διαδικασίας, όπως ακριβώς περιγράφεται στο άρθρο, τότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (όπως βαφτίστηκε) και κατά συνέπεια δεν είναι αυτή η πραγματικότητα όπως αναγράφεται αλλά παραπλανητική πληροφόρηση.

Τέλος γράφει το άρθρο ότι: * όλα αυτά γίνονται από μεριά της αντιπολίτευσης γιατί μόνο οι “εκλογές έχουν σημασία”

Ερώτημα: Για τη παράταξη του σημερινού Δημάρχου δεν έχουν;

** να κατέβουν οι τόνοι και να δουλέψουμε όλοι για το νησί μας.

Ερώτημα: Αλήθεια ποιος ανεβάζει τους τόνους στο ΔΣ, ποιος διακόπτει συνεχώς του Συμβούλους, ποιος βρίζει χωρίς αιδώ, ποιος ειρωνεύεται συνέχεια κάθε άλλη τοποθέτηση, ιδέα, πρόταση; Ποιος τελικά όχι μόνο ανέχεται αλλά και υποθάλπτει εμετικά δημοσιεύματα;

* να μην θυσιάσουμε την Άνδρο για μια χούφτα ψήφους.

Ερώτημα: Το δημοσίευμα το κάνει ή ρίχνει λάδι στη φωτιά;

Τέλος περιμένω και μάλλον θα περιμένω για μετά τις δημοτικές εκλογές, απάντηση στο δικό μου προηγούμενο ερώτημα, “Αλήθεια ποιό θα ήταν το πρόβλημα να γίνει πλήρως διαφανής διαγωνιστική διαδικασία για το έργο των 2,8εκ€ ;”

Σας Παρακαλώ μόνο μην επαναλάβετε το ίδιο ευτελές επιχείρημα ότι “σε δύο μήνες έχουμε Πάσχα και έναρξη της τουριστικής περιόδου” γιατί ξέρετε καλύτερα εμού ότι σε 2 μήνες ούτε θα έχει καν αρχίσει το έργο, όχι να έχει και υλοποιηθεί, όποιος και αν είναι ο τύπος της διαδικασίας που θα επιλεγεί!

 

Με εκτίμηση, Κ. Δ. Λουκρέζης

2 Σχόλια

  • Έχετε προσέξει ποιους διακόπτει και ποιους δεν αφήνει να μιλήσουν ο κύριος Μπάλας? Εγώ σε όσα συμβούλια έχω δει και είναι πάρα πολλά, βλέπω μόνιμα να διακόπτει τον κύριο Καπακη. Γιατί όμως? Γιατί ξεκινάει να κάνει μια τοποθέτηση ή μια ερώτηση του 1 λεπτού και μπορεί να περάσουν μέχρι και 15-20λεπτα λέγοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα. Μπορεί να λέει ότι θέλω να μου απαντήσετε στο τάδε ερώτημα, το οποίο μετά απο 10λεπτα ομιλίας δεν έχει καταλάβει κανένας πιο είναι. Και όταν πάει κάποιος να του απαντήσει τον διακόπτει μόνιμα και τον ρωτάει κιόλας “γιατί δεν μου απαντάτε”? Επίσης,αν έχετε παρακολουθήσει αρκετά συμβούλια, θα έχετε προσέξει και κάτι άλλο. Ο κύριος Μπάλας ρωτάει τους συμβούλους πριν την έναρξη της συζήτησης,ποιοί θέλουν να κάνουν κάνουν τοποθέτηση στο θέμα και να γραφτούν στην λίστα. Τις περισσότερες φορές είναι ελάχιστοι αυτοί που θέλουν να κάνουν παρέμβαση. Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της συζήτησης, εμφανίζεται ξαφνικά ο κύριος Μπακελας συνήθως (ορισμένες φορές και ο κύριος Τσαούσης) να λέει “θέλω να μιλήσω” και εκεί ξεκινάει το “πανηγύρι” . Ο Μπάλας τους λέει δεν μπορείτε τώρα,ο Καπακης με τον Αδαμη αρχίζουν να φωνάζουν ότι δεν αφήνετε τους συμβούλους να μιλήσουν με τα γνωστά αποτελέσματα . Την επόμενη μέρα λοιπόν ο σκοπός μας έχει επιτευχθεί και έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο,με τίτλο “φίμωση των συμβούλων”

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται δεκτό το σχόλιο μου. Κι ύστερα λέτε για τα σχόλια του κίτρινου. Όλοι τα ίδια τελικά…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio