Νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης του φάρου Γαυρίου

2012, οι τρεις οβελοί (πύργοι), σε χρήση ο ψηλός, δίπλα η βάση το δεύτερου και πεσμένος ο πρώτος που έχει απομακρυνθεί από καιρό

 

Πέντε μήνες μετά τον αγιασμό για την αναστήλωση του Φάρου του Γαυρίου, που έγινε τέλος Αυγούστου  του 2022, ο δρόμος μέχρι πάνω τον φάρο έχει ομαλοποιηθεί, το ετοιμόρροπο κτίσμα δίπλα στον φάρο γκρεμίστηκε για να ξανακτιστεί μετά την αναστήλωση του κεντρικού κτιρίου και  τοποθετήθηκε το υπόγειο τμήμα  της  αντικεραυνικής προστασίας.

Αλλά και για να τοποθετηθούν περιμετρικά  οι σκαλωσιές  έπρεπε να απομακρυνθούν οι παλιοί σιδερένιοι  πύργοι του φαναριού και να στηθεί το φανάρι προσωρινά σε έναν ιστό.

Γι΄αυτή τη δουλειά ήρθε στην Άνδρο συνεργείο της Υπηρεσίας Φάρων και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου του 2023, ανέβηκε με γεννήτρια και έκοψε  με οξυγόνο όχι μόνο  τον τελευταίο ανοξείδωτο  σιδηρόπλεκτο οβελό  αλλά και  τον προηγούμενο σκουριασμένο και την βάση του φωτοβολταϊκού πάνελ.

όλα πήγαν κατ΄ευχήν και πραγματικά αν και παρών στις εργασίες, είναι απίστευτο το ότι θα ζωντανέψει ξανά   μετά από τα χρόνια μιας ζωής, ο φάρος του Γαυρίου και αυτό το οφείλουμε   σε αυτούς  που πραγματικά πίστεψαν σε αυτό το θαύμα και κυρίως  στον χορηγό του έργου τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη.

 

αύριο και το αναμνηστικό βίντεο

φωτογραφίες και πληροφορίες για τον Φάρο στο: http://faros8022.blogspot.com/

 

 

 

        

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio