Νέα

Ένας παλιός αργαλειός “ζωντάνεψε” στον Σύλλογο Μαινήτων

Μία παρέα γυναικών της Άνδρου  που αγαπάει την χειροποίητη ύφανση και θέλει να ασχοληθεί με αυτή, έγινε η αιτία  να ζωντανέψει ένας ξεχασμένος αργαλειός που μαζί με άλλους δύο τους βρήκε πεταμένους η Δέσποινα Χατζόγλου και τους είχε για χρόνια μέσα στο κατώι της.

Πήγαν λοιπόν όλοι μαζί, έβγαλαν τον έναν τον καθάρισαν, κάλεσαν από την ΄Ηπειρο την Λένα Γεροθανάση μέλος του pokari project  που ασχολείται με την αναβίωση της χρήσης του πρόβειου μαλλιού στην χειροτεχνία εδώ και είκοσι χρόνια και δύο μέρες, συνέχεια, ασχολήθηκαν με το στήσιμο  του αργαλειού μέσα στον Σύλλογο Μαινήτων.

Ξετυλίχτηκαν τα κουβάρια, μπήκαν τα νήματα και την Κυριακή 19 /2/23, το μεσημέρι, έγινε ένα σεμινάριο για την χειροποίητη ύφανση με αργαλειό, ξεκινώντας  από τη συλλογή του μαλλιού, τη μετατροπή του σε νήμα και κατόπιν στη δημιουργία υφαντού.

Υποψήφιες μαθήτριες!

Παρούσα ήταν και η κ. Θηρεσία Χατζόγλου – Στρατή που θυμήθηκε τα νιάτα της που έμαθε να υφαίνει στην Άννα την Νέρη στις πάνω Μαίνητες και να φτιάχνει χράμια, κουρτίνες, πεσκίρια  και κουρελούδες. Δεν της έκανε καρδιά να φύγει.

Η κ. Θηρεσία Χατζόγλου με την σαΐτα ανά χείρας!

 

Όσοι ήθελαν έκατσαν και ύφαναν αλλά αυτά που ξετρελάθηκαν ήταν τα παιδιά που ήταν παρόντα στο στήσιμο και ήδη έχουν μάθει τη τέχνη.

Στα σχέδια είναι να φτιαχτούν και οι υπόλοιποι αργαλειοί και να ξεκινήσουν  μαθήματα υφαντικής

Από αριστερά, Ιωάννα Βάρελη, Δήμητρα Παππά, Λένα Γεροθανάση του pokari project, Δέσποινα Χατζόγλου, Αγγελική Κωνσταντινέα

 

Και βίντεο θα βγει σύντομα…

 

Εδώ ένα μονόλεπτο βίντεο για το τι είναι το Pokari Project

2 Σχόλια

  • απλός για ενημέρωση, για τους Ανδριους, και τα μελοι του συλλόγου, σας πληροφορώ ότι στην Αγία Μονη, στο μοναστήρι βρίσκονται πάνω από είκοσι αργαλιοι, και περιμένουν να τούς σώσετε, στην κυριολεξία, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio