Νέα

Σάββατο 25 & Τρίτη 28/2, η ταινία γροθιά στην ομοφοβία “Ραφίκι”


Σάββατο 25 & Τρίτη 28 Φεβρουαρίου8:15 μμ
Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
Δωρεάν προβολή σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Γαλλική Πρεσβεία 
Ραφίκι
Γαλλοκενυάτικη αισθηματική δραματική ταινία του 2018 | Εγχρ | Διάρκεια: 83′
σκηνοθεσία Γουανούρι Καχίου
με τους:Sheila Munyiva, Samantha Mugatsia,
Rafiki (2018) — Storm Films
«Ραφίκι» θα πει «φίλος» στα Σουαχίλι – αυτή τη λέξη χρησιμοποιούν συχνά η Κένα και η Ζίκι για να κρύψουν το ερωτικό τους πάθος από τη συντηρητική κοινωνία της Κένυας και πιο συγκεκριμένα από τις οικογένειές τους, που πολιτεύονται με διαφορετικές παρατάξεις στις τοπικές εκλογές. Ένα ακαταμάχητο ποπ feel-good ρομάντζο για την ορμή και τη μέθη του πρώτου έρωτα –έτσι όπως αυτός μεγεθύνεται μέσα από τα μαγικά φίλτρα των πολύχρωμων, πολύβουων, πολυσύνθετων δρόμων του Ναϊρόμπι.
Rafiki (2018)
Οι αρχές της Κένυας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την ταινία με την κατηγορία ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών την είχε λίγο νωρίτερα επιλέξει, κάτι που αποτελεί πρωτιά για την χώρα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δει ταινία της να παίζει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

rafiki 607

Λίγες ημέρες πριν την απαγόρευση, ο Κενυάτης πρόεδρος Uhuru Kenyatta είχε δώσει μία συνέντευξη στο αμερικάνικο δίκτυο CNN καταγγέλλοντας την ομοφυλοφιλία σαν κάτι που έρχεται «σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτισμικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Κενυατών». Η ταινία ουσιαστικά, παρουσιάζει «πώς η σιωπηλή μειοψηφία φοβάται και καταπιέζεται και τελικά κρατάει κρυφή την σεξουαλική της προτίμηση», όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα και εξακολουθεί να μάχεται, πέρα από τα όρια της κινηματογραφικής αίθουσας, για ν’ αλλάξει το τοπίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ανατολική Αφρική.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio