Νέα

Φτάνει πια! Του Σπύρου Τσαούση

 

Μου είναι εξαιρετικά άβολο να παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο για προσωπικά ζητήματα, οφείλω ωστόσο να αναδείξω μια γενικευμένη πρακτική. Πολλά τα παραδείγματα, θα αναφερθώ στο δικό μου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ. Μπάλλας, σε πρόσφατο δημοσίευμά του για την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θα έπρεπε να μην κάνουν το Δημοτικό Συμβούλιο ροντέο, όπως απείλησε ο μάγκας Σπύρος Τσαούσης παλαιότερα».
Για την ιστορία… Σε ένα Συμβούλιο το 2020, ο κ. Λοτσάρης μου απευθύνθηκε με επιθετικό τρόπο. Τελειώνοντας η συνεδρίαση τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό κάθε φορά, λέγοντάς του ότι αν ο καθένας συμπεριφερόταν έτσι, θα γίνονταν το Συμβούλιο ροντέο. Και τι κάνει ο κ. Λοτσάρης;
Μεταφέρει στο διαχειριστή της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω», κ. Μπασαντή, ότι δήθεν τον απείλησα προσωπικά ότι θα κάνω το Συμβούλιο ροντέο! Και κάπως έτσι ξεκινάει η δολοφονία χαρακτήρα και η σπίλωση της προσωπικότητάς μου, αφού εδώ και τρία χρόνια, σε σχεδόν δέκα δημοσιεύματα του «Εν Άνδρω» εμφανίζομαι να έχω απειλήσει ότι θα μετατρέψω το Συμβούλιο σε ροντέο, διατηρώντας μάλιστα κατά τον αρθρογράφο και τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα!
Ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων-μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αναφέρει στο Άρθρο 1:

«ε. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.»

και «δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές απόψεις ή πεποιθήσεις του». Αντίθετα, ο κ. Μπασαντής που συχνά αναφέρεται στη δημοσιογραφική πορεία του, δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου για να διασταυρώσει κάτι τέτοιο, αλλά έκρινε σωστό να δημοσιεύσει τα λεγόμενα του πολιτικού του φίλου κ. Λοτσάρη.

Καλώ λοιπόν τον κ. Μπάλλα, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. αλλά και του νομικού, να απομαγνητοφωνήσει τα πρακτικά ή τα βίντεο ΟΛΩΝ των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και να τεκμηριώσει την αναφορά προς το πρόσωπό μου ή έστω να αποδείξει αν έχω προσβάλλει ποτέ κάποιο συνάδελφό μου ή αν έχω κάνει ποτέ τον «μάγκα», όπως με χαρακτηρίζει. Σε διαφορετική περίπτωση τον καλώ να ανακαλέσει δημόσια.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω του «Εν Άνδρω» συκοφαντείται το πρόσωπό μου.
Ο διαχειριστής κ. Μπασαντής, διαστρέβλωσε σε αδιανόητο βαθμό μια γραπτή εισήγησή μου προς το Δ.Σ., γράφοντας ψευδώς σε άρθρο του ότι δήθεν ήθελα να ελέγχω on line τον Προϋπολογισμό από το σπίτι μου!
Και ενώ απάντησα δημόσια και παραδέχτηκε στη συνέχεια με προσωπικό μήνυμα ότι είχε «πληροφορηθεί λάθος!», δεν ανασκεύασε ποτέ, αφήνοντας να συντηρείται άλλη μια συκοφαντία εις βάρος μου, παραβιάζοντας το Άρθρο 1 του Κώδικα:

«στ. Να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη.»
Δημοσίευσε επίσης ανώνυμο σχόλιο υποτιθέμενου υπαλλήλου του Δήμου που έλεγε ότι εγώ προσωπικά κάνω δήθεν καταγγελίες, παρακωλύοντας την εργασία του, παραβιάζοντας το Άρθρο 2 του Κώδικα:

«η. Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους».

Σε άλλο ανώνυμο σχόλιο, εμφανίζομαι σε βίντεο με τον Χίτλερ, και συνολικά όλα αυτά τα χρόνια με χαρακτηρίζει σε κάθε ευκαιρία με πλήθος επιθετικών προσδιορισμών.

Αξίζει να υπενθυμίσω τέλος, ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας, στο παρελθόν είχε αποδώσει στον κ. Μπασαντή «προσφιλή τακτική σε άθλια διαστρέβλωση των λεγομένων και αποφάσεων του Δ.Σ.» και «αγωνιώδη προσπάθεια να ασκήσει στείρα και αδιέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική προς τέρψιν προσωπικών, ιδιοτελών και κομματικών συμφερόντων»!

Σήμερα, δυστυχώς, αναπαράγει μία ανυπόστατη συκοφαντία εις βάρος μου και έφτασε να εκφράζεται τελικά μέσω της ιστοσελίδας του.

Για τους γονείς που μας μεγάλωσαν. Για τα παιδιά που μεγαλώνουμε…
Φτάνει πια με τη δολοφονία χαρακτήρων! Φτάνει πια με τη σπίλωση των υπολήψεών μας!
Υπάρχουν αρχές και αξίες πολύ πιο σπουδαίες στη ζωή από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η Άνδρος χρειάζεται #Αλλαγή_παραδείγματος.

Σπύρος Τσαούσης

2 Σχόλια

  • Ένα σχόλιο -αναρρωτηση μόνο (επειδή αναφέρεστε στα μέλη της ΕΣΗΕΑ): ο αρθρογράφος/διαχειριστής/εκδότης είναι άραγε δημοσιογράφος-μελος της ΕΣΗΕΑ;;; ίσως αξίζει μια διερεύνηση (η οποία ίσως δώσει και εξηγήσεις…)

  • Δυστυχώς η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει δείγματα ευαισθησίας, ακόμα και για μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, πόσο μάλλον για ασημαντότητες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio