Video Άνδρος Video Νέα

"Ο Τρίτος Άνθρωπος", η ταινία αριστούργημα, τη Τρίτη 18/7 στο σινέ αυλή

Σινε αυλή, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023,  9.00μμ

Ο Τρίτος Άνθρωπος
The Third Man
Σινεφίλ 1949 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 100′
Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Κάρολ Ριντ με τους: Όρσον Γουέλς, Τζόζεφ Κότεν, Αλίντα Βάλι, Τρέβορ Χάουαρντ
Ένας Αμερικανός συγγραφέας αναζητά έναν εξαφανισμένο φίλο του στη μεταπολεμική Βιένη, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή των συμμαχικών στρατευμάτων.

Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες του βρετανικού μεταπολεμικού κινηματογράφου, που μεταφέρει με τον πιο δημιουργικό τρόπο στην οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν. Μυστήριο, ρομαντικοί έρωτες, επικίνδυνες αποκαλύψεις, το αγχωτικό κλίμα μιας κατακερματισμένης Βιέννης που προσπαθεί να συνέλθει από τον πόλεμο, υποβλητική εξπρεσιονιστική ασπρόμαυρη φωτογραφία, ένα αξέχαστο μουσικό μοτίβο του Άντον Καράς και πάνω απ’ όλα η αινιγματική παρουσία του Όρσον Ουέλς, που εμφανίζεται στο τελευταίο εικοσάλεπτο για ν’ απογειώσει την ταινία στα ύψη: να γιατί ο «Τρίτος άνθρωπος» τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών και με Όσκαρ φωτογραφίας, ενώ συνεχίζει να επηρεάζει πολλούς σκηνοθέτες ακόμα και σήμερα, με πιο πρόσφατα παραδείγματα το «Europ” και το «Kάφκα”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio