Νέα

Σπύρος Τσαούσης:”Η ιστορική και φυσική κληρονομιά της Άνδρου επιτάσσουν να μη διστάσουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά.”

” Τα τελευταία χρόνια το νησί μας αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις και αναδείχθηκαν πολλά προβλήματα. Απ’ τη διαχείριση της καθημερινότητας, των υδάτων, των απορριμμάτων, της χωροταξίας, μέχρι τις υποδομές, την τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Η εξαιρετική ομάδα Άνδρος-Ανοιχτοί Ορίζοντες που αποτελείται από πολύ αξιόλογα νέα και έμπειρα πρόσωπα και πλαισιώνουν έναν άνθρωπο με πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά, τον Theodosis Sousoudis, φιλοδοξούν να αναλάβουν την ευθύνη διοίκησης ενός τόπου με μεγάλη προοπτική. Φιλοδοξούν να ενισχύσουν την αξιοπιστία, τη διαφάνεια, τη σοβαρότητα, την ενότητα στο νησί μας και να οδηγήσουν στην ουσιαστική του ανάπτυξη και πρόοδο.
Η ιστορική και φυσική κληρονομιά της Άνδρου, η σπουδαία παρακαταθήκη που μας άφησαν οι άνθρωποι που σμίλεψαν την ύπαιθρο και τα χωριά και ξανοίχτηκαν στις μακρινές θάλασσες, αυτό επιτάσσουν.
Να μη διστάσουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά.
Σε αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, θα αποτελούσε μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, αν μπορούσα να συμβάλω και να ανταποδώσω στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ, ένα μέρος από όσα απλόχερα μου έχει δωρίσει.”
Ο Σπύρος μεγάλωσε στο Συνετί της Άνδρου και από το 2019 είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι απόφοιτος, με υποτροφία επίδοσης, του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και με την κινητικότητα Erasmus φοίτησε ένα έτος Διεθνή Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν Γερμανίας. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και ολοκληρώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (Executive MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ολοκληρώσει το Μακροχρόνιο Πρόγραμμα Σπουδών στο Φορολογικό Δίκαιο στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήματα Πολιτικής Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και διαθέτει την πιστοποίηση «Business Analytics» του Harvard Business School.
Το 2017 έλαβε το πρώτο βραβείο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον ευρωπαϊκό διαπανεπιστημιακό διαγωνισμό δοκιμίου «Το μέλλον της Ευρώπης» και το δοκίμιο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση των Financial Times. Δημοσιεύει άρθρα ιστορικού περιεχομένου για την Άνδρο, σε συνεργασία και ατομικά, και ήταν ο συντάκτης του φακέλου ένταξης της Ανδριώτικης Βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως Financial και Operational Controller σε περιφερειακούς ρόλους κεντρικής και νότιας Ευρώπης και δυόμισι χρόνια εργάστηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου.
Είναι παντρεμένος με τη Βιολέττα Κουμαριανού και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ειρήνη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio