Νέα

Μπακέλας Ιωάννης: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ατυχήματος», η συνέχεια…

Στις 12/12/2021 είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ατυχήματος» που αφορούσε την φωτιά που είχε εκδηλωθεί τότε, στην ανεξέλεγκτη χωματερή γύρω από το χώρο του δεματοποιητή.

https://www.androsfilm.gr/2021/12/13/giannis-bakela-the-chronicle-of-a-previously-announced-accident/

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 12/09/2023, όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε, καθώς άλλη μία τυχαία φωτιά εκδηλώθηκε στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το μηχάνημα της δεματοποίησης, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Λοτσάρης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, ως όφειλε, για τη ζημιά που προκλήθηκε. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό, αλλά έβγαλε και ένα δελτίο τύπου που μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί, τόσο στους φίλους όσο και στους υποψηφίους της παράταξης «Άνδρος – Ανοιχτοί ορίζοντες» του Θεοδόση Σουσούδη, καθώς ξεκάθαρα μας « φωτογραφίζει» ως ηθικούς αυτουργούς. Καιρό τώρα ο κ. Λοτσάρης και το περιβάλλον του, προσπαθούν εντέχνως να φορτώσουν στην αντιπολίτευση, δήθεν «δολιοφθορές» σε δίκτυα ύδρευσης, κάδους απορριμμάτων κ.α. με αποκορύφωμα τη χθεσινή φωτιά. Για όλα τα παραπάνω βέβαια ο συνδυασμός μας θα κινηθεί νομικά, όπως ανακοίνωσε και ο επικεφαλής Θ. Σουσούδης.

Η αλήθεια πίσω απ’ όλα αυτά είναι πως ο κ. Λοτσάρης μαζί με τον κ. Τηνιακό (υπεύθυνο καθαριότητας) έχουν αποτύχει παταγωδώς στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς σε όλη τη θητεία τους:

  • Τα σκουπίδια καίγονται, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία
  • Δεματοποίηση δεν υπήρξε
  • Ο δεματοποιητής δεν μεταφέρθηκε ποτέ και καταστράφηκε
  • Επιβολή προστίμων ύψους 400.000 ευρώ
  • Ανακύκλωση σχεδόν μηδενική
  • Σπιτάκια ανακύκλωσης δε λειτούργησαν ποτέ
  • Πράσινα σημεία δε χωροθετήθηκαν ποτέ
  • Δημιουργία παράνομων χωματερών σε διάφορα σημεία του νησιού

Όλα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι δεν έχουν μεριμνήσει για κάποια νόμιμη και ασφαλή λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, έως ότου κατασκευαστεί το ΧΥΤΥ, τους καθιστά υπεύθυνους για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Μπακέλας Ιωάννης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio