Νέα

Ο κ. Περιφερειάρχης στο Γαύριο, αλήθειες και ψέματα                                                                                                                                        

Ο κ. Περιφερειάρχης στο Γαύριο Άνδρου,   Αλήθειες και Ψέματα

Τρίτη 26/9/2023

Στις 25/9/2023 επισκέφτηκε την Άνδρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ξεκινώντας την περιοδεία του από την  Χώρα κατέληξε στο Γαύριο, όπου συνάντησε τους κατοίκους στην καφετέρια «Παραμύθι». Οι κάτοικοι εξέθεσαν στον κ. Περιφερειάρχη το σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου που αφορά την εγκατάσταση μονάδας Σκυροδέματος στον Κάμπο Γαυρίου, τις ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας που εξέδωσαν παρανόμως την άδεια εγκατάστασης το 2018, η οποία ακυρώθηκε από το (ΣτΕ 2310/2020)

επισυνάπτεται εδώ:

 

 

                   Ακόμα αναφέρθηκαν στην έκδοση της παράνομης βεβαίωσης της Πολεοδομίας Άνδρου στις  3/6/2022, για την οποία οι κάτοικοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και  στην οποία στηρίχθηκε η εταιρεία προκειμένου να  καταθέσει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον  Έπαρχο κ. Δ. Λάσκαρη, τον Δήμαρχο κ. Δ. Λοτσάρη, την υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλους κα. Άννα Βρεττού και κα. Ε. Μαλταμπέ Βουτσινα, είπε ότι γνώριζε το θέμα και με περισσή αλαζονεία ενώπιων των αγωνιούντων κατοίκων, απάντησε ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι δημιουργείται  πρόβλημα στην περιοχή και ότι με το επικείμενο χωροταξικό  θα τακτοποιηθούν αυτές οι βιομηχανικές μονάδες, εννοώντας  τον χαρακτηρισμό της, ως βιομηχανικής περιοχής. Σε αυτό συνηγόρησε και ο κ. Δήμαρχος ο οποίος ακολούθησε την γνωστή τακτική να ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους. Όμως στις 23/9 στη συγκέντρωση του κ. Δημάρχου στο Άνω Γαύριο, υπόσχοταν άλλα, ότι δεν θα προτείνει  την  περιοχή του Κάμπου ως βιομηχανική  στο νέο χωροταξικό.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του Εν Άνδρω στις 26/9 , ο κ. Περιφερειάρχης εξήγησε ότι δεν απαγορεύεται η εγκατάσταση της μονάδας στον Κάμπο Γαυρίου ( περιοχή που εντάσσεται ενός των ορίων Ζώνης Γ’ της ΖΟΕ Άνδρου).  Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισυνάπτεται απόσπασμα από το έγγραφο του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με το οποίο αναφέρεται ρητά η απαγόρευση.

Αυτή η απαξιωτική αντιμετώπιση του προβλήματος από τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο εξόργισαν τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.

Η εγκατάσταση της μονάδας  σκυροδέματος αποτελεί σοβαρή περιβαλλοντική παραβίαση για τους λόγους που έχουν επισημανθεί πολλές φορές και οι κάτοικοι που το έχουν αντιληφθεί, είναι αντίθετοι και επί πλέον ανησυχούν για το γεγονός η λειτουργία της θα εξυπηρετήσει την εγκατάσταση του μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών στο νησί που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί και εκείνες που είναι στα σχέδια να αδειοδοτηθούν.

Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η ολοκλήρωση του χωροταξικού στα νησιά και του ειδικού χωροταξικού για την Άνδρο, αφορά την σκοπιμότητα να αδειοδοτούνται  βιομηχανικές μονάδες και εγκατάσταση ανεμογεννητριών, όπου βολεύει τις εταιρείες και στο επερχόμενο χωροταξικό σχεδιασμό,  η χωροθέτηση  να γίνεται όχι με περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά με την διαμορφωμένη κατάσταση .

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΘΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ                    ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ                                                                                                              Μπέττυ Κωνσταντινίδου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος   

                                                            

2 Σχόλια

  • Δημιουργια Αποχετευτικού δικτύου στα χωριά της Άνδρου δεν απασχολεί κανέναν υποψήφιο Ψήμαρχο η Περιφερειάρχη.

  • Δημιουργια Αποχετευτικού δικτύου στα χωριά της Άνδρου δεν απασχολεί κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο η Περιφερειάρχη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio