Νέα

Βίντεο: Η Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία & Ανάπτυξη υποστηρικτής της Sea Shepherd Greece και της Monachus Defense Campaign

Η Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία & Ανάπτυξη είναι υπερήφανος εθελοντικός υποστηρικτής της Sea Shepherd Greece και της Monachus Defense Campaign, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες όποτε της ζητηθούν για να υπεραστούν και να προστατευτούν οι θάλασσες και η θαλάσσια ζωή.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 660/1997) οπότε βάσει της απόφασης καθορισμού όρων άσκησης αλιείας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» απαγορεύεται η αλιεία με συρόμενα εργαλεία (τράτες) (ΦΕΚ 336/2004 – ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ41/11228/1865 – Παρ. Α.2.δ.). Ο κώδικας νομοθεσίας έχει κυρωθεί με τον νόμο 4858/2021, άρθρο 1 (ΦΕΚ 220/Α/19-11-2021) για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης χάριν της παρούσας και των μελλοντικών γενεών, εντός των ορίων των χωρικών υδάτων, και άλλων θαλασσίων ζωνών στις οποίες η Ελλάδα ασκεί σχετική δικαιοδοσία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio