Video Νέα

Ο Vang Louk σωφέρ του Λουκρέζη! (βίντεο προεκλογικό)

   Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα, τα στερεμένα πηγάδια και με την τιμή του  λαδιού και των λαχανικών να τραβά την ανηφόρα, με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση του φίλτατου συμμαθητή μου και  υποψήφιου συμβούλου του Συνδυασμού “Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες”, Κωνσταντίνου Λουκρέζη,  να γίνω σωφέρ του και να τον πηγαίνω στις προεκλογικές ομιλίες  του Θεοδόση Σουσούδη στα χωριά, τις επόμενες 10 μέρες, μιας και η νοτιά τον εμπόδιζε στο χέρι να οδηγήσει με την απαιτούμενη άνεση.

Έτσι την Πέμπτη 28/9/23. το ραντεβού ορίστηκε στις 4:30μμ , μετά το τάισμα των πουλιών στο Παραπόρτι για να φύγουμε για την Καπαριά.

Η οδήγηση πήγε μια χαρά μόνο με μία παρατήρηση που μου έκανε ο υποψήφιος, πάνω από την Πλάκα , όταν οδήγησα στο αντίθετο ρεύμα μιας και ήθελα να αποφύγω την χάλια ασφαλτόστρωση πάνω από το καλώδιο των αιολικών.

Στο καφενείο της Καπαριάς κόσμος είχε μαζευτεί, όλο χαρές, αστεία και πολλά γέλια,  όλα τα τραπέζια είχαν ρόδια για  στόλισμα, φρούτο εποχιακό και πολύ σημαδιακό.

Πολλά και τα κεράσματα, από το ζαχαροπλαστείο του Μπακέλα τα γλυκά  και από το καφενείο τ’ αλμυρά

Πρώτα μίλησαν οι σύμβουλοι από το χωριό και μετά ο αρχηγός σύστησε όλους τους συμβούλους του συνδυασμού και μίλησε για το πρόγραμμά.

Φεύγοντας από την Καπαριά για του Κοχύλου  ο σύμβουλος Κ. Λουκρέζης ζήτησε να πάμε από τον δρόμο Καπαριά -Χώνες για να τεστάρει την οδήγησή μου στους χάλια  χωματόδρομους του νησιού.

Στου Κοχύλου φυσούσε και έκανε πολύ ψύχρα , που να χωρέσουμε όλοι μέσα, μείναμε οι πιο πολλοί έξω και λόγω κορωνοϊού. Δεν είχα πάρει πανωφόρι αλλά από τους δίσκους με τα ρακιά που παιρνούσαν συνέχεια από μπρος, έπαιρνα σφηνάκια και τα κατέβαζα μονορούφι και κάπως ζεστάθηκα.

και δω μίλησαν οι σύμβουλοι του χωριού και μετά ο αρχηγός.

Από τα πιο ωραία πράγματα που συμβαίνουν στα χωριά είναι αυτές οι συγκεντρώσεις, τις απολαμβάνουν και οι υποψήφιοι αλλά και οι ντόπιοι.

Λίγο πριν φτάσουμε στη Χώρα ο Λουκρέζης μου είπε ότι την άλλη μέρα έπρεπε να τον πάω στον Αμμόλοχο και στα γύρω χωριά , εκεί, στις εσχατιές της Άνδρου, όπως  λέει και ο έμπειρος παπάρας του νησιού.

Πρώτα όμως πρέπει να κάνω μια κουβέντα με τον συμμαθητή για το οικονομικό γιατί η φιλία φιλία , όμως  πρέπει να βγει και  ένα καλό μεροκάματο.

Στιγμιότυπα από τις προεκλογικές ομιλίες

3 Σχόλια

  • Παπαρας, παπαρας…. ποιος παπαρας απ όλους? Μόλις είδα το έμπειρος κατάλαβα!!! Καλές διαδρομές και λίγη υπομονή. Ο έπαρχος έβαλε να καθαρίσουν κάτι πλαϊνά εκεί γύρω στο Γιαννισαιο, αλλά για να μην μας πέσει απότομα η καθαριότητα, τα χώματα είχαν παραμείνει στο οδόστρωμα ώστε να μην ξεθαρευουμε τώρα με τα λασποβροχια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio