Νέα

Σπασμένη βρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα προς τιμή του παλιού κοινοτάρχη Γιώργου Μπάλλα

   
 Μόνο 12 μέρες έμεινε στη θέση της η  βιδωμένη στο τσιμεντένιο τοιχίο  μαρμάρινη πλάκα που αποφάσισε να βάλει το τοπικό Συμβούλιο των Λαμύρων ονοματίζοντας τον δρόμο προς τιμή του παλιού κοινοτάρχη Γεωργίου Μπάλλα.

φωτογραφία Γιάννης Ξανθός

Τοποθετήθηκε παρουσία των αρχών του νησιού, συγγενών και φίλων στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου βρέθηκε σπασμένη.
Οργισμένη η ανάρτηση του γιού του ΓεροΜπάλλα, Ελευθέριου, όλο απορία η ανάρτηση του εγγονού και στο ίδιο έντονο ύφος τα σχόλια στο Facebook.
Ελευθέριος Μπάλλας: Σήμερα σπάσανε το μάρμαρο με την ονομασία της οδού του ΓεροΜπάλλα. Αυτοί είναι. Δεν σέβονται τίποτα ούτε νεκρούς ούτε ζωντανούς. Οι τραμπούκοι!!! Εντάξει ρε νικήσατε!!! Εδώ είμαι ρε καθίκια ελάτε να τα βάλετε με εμένα αν μπορείτε, όχι με τον πεθαμένο πατέρα μου. Θα σε βρώ εσένα άνανδρε, να είσαι σίγουρος και δεν θα σε πάρουνε απο τα χέρια μου.
  Γιώργος Ελ. Μπάλλας: “Δεν ξέρω αν το θέμα είναι πολιτικό ή όχι, δεν θα μπω καν στη διαδικασία να το σκεφτώ διότι δεν μου το επιτρέπει το μυαλό μου. Δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι έγινε κάτι τέτοιο με πολιτικό σκοπό, δεν το αναιρώ όμως. Αυτό που θα πω είναι ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια της ντροπής, έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο, ψάχνω ακόμα να βρω τον χαρακτηρισμό και δεν μπορώ.
Δεν είναι πολιτικό κείμενο αυτό, πέρασαν οι εκλογές και όταν έλεγα προεκλογικά ότι το μέλλον πρέπει να το βλέπουμε σαν μία γροθιά το εννοούσα και δεν ήταν λόγια του αέρα, γι αυτό ποτέ μου δεν προχώρησα σε καμία τοξική ανάρτηση που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής.
Το να λειτουργούμε ως μία ομάδα (που ντρέπομαι να το αναλύω το έτος 2023) προϋποθέτει το ότι πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε πράξη που προέρχεται από ορμέμφυτη σκέψη, να κάτσουμε και να αναλογιστούμε μερικά πράγματα όπως είναι η ευγένεια, ο σεβασμός, το ήθος και η ηθική.
Η πράξη που έγινε και ως αποτέλεσμα είχε την εικόνα που θα διακρίνετε κατωτέρω της ανάρτησης μου, δυστυχώς δεν περιέχει κανένα από τα στοιχεία που προανέφερα.
Αυτή η ανάρτηση είναι για να αναλογιστούμε λίγο μόνοι μας, τι είναι σωστό, τι είναι λάθος και γιατί πρέπει να τιμάμε ένα νεκρό που είχε συμπεριφερθεί στους πάντες σαν να ήταν εγγόνια του”.

φωτογραφία Γεώργιου Ε. Μπάλλα

Η δήλωση του Θεοδόση Σουσούδη:

 

Κατάπτυστη ενέργεια…
Σήμερα η κοινωνία της Άνδρου βρέθηκε αντιμέτωπη με ακόμη ένα κρούσμα βανδαλισμού.
Το σπάσιμο της μαρμάρινης πινακίδας, προς τιμήν του αειμνήστου Γιώργου Μπάλλα, ενός ανθρώπου ο οποίος επί δεκαετίες υπηρέτησε ως πρόεδρος το χωριό του, αποτελεί μια απολύτως κατάπτυστη ενέργεια.
Σαν <<Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες>> και προσωπικά σαν Θεοδόσης Σουσούδης καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και δεσμευόμαστε στην οικογένεια του αειμνήστου προέδρου των Λαμυρων, πως θα κάνουμε τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή του.
Είμαστε η ιστορία μας και άνθρωποι όπως ο Γιώργος Μπάλλας, πρέπει να μνημονεύονται και να αποτελούν παραδείγματα για τις επόμενες γενιές.
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

8 Σχόλια

 • Είπα και το ξαναλέω χρειαζόμαστε βιντεοκάμερες σε κάθε χωριό και σε κάθε κεντρικό δρόμο Πλατείες Και Πολλές άλλες τοποθεσίες
  Επειδή Το νησί μας είναι μεγάλο και δεν έχουμε αρκετή αστυνομία είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία μας
  Δε χρειάζεται ούτε καλώδια ούτε ηλεκτρικό Και κοστίζει πολύ λίγο
  Και αν συμβεί κάτι Η αστυνομία ή ένα άτομο από το Δήμο μπορεί να Να ελέγξει Τα πάντα
  Εάν κοντά σε αυτό το σημείο υπήρχε κάμερα θα ξέρουμε ακριβώς ποιος έκανε

 • Ντρεπομαι σαν Λαμυριανός για την άτιμη πράξη σπίλωσης της μνήμης ενός συντοπίτη μας που ανάλωσε πολλές από τις δυνάμεις του ως τοπικός κοινοτάρχης-πρόεδρος για το γενικό καλό των χωριών μας.
  Ποιός εγκληματικός εγκέφαλος συνέλαβε και ποιός ηλίθιος παρίας εξετέλεσε αυτό το ανοσιούργημα και κυρίως πού; Στο αρχοντοχώρι των Λαμύρων; Και νομίζει ότι η τοπική κοινωνία συμμερίζεται τα δικά του άθλια συναισθήματα; Και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο σβήνει τον ΠΡΟΕΔΡΟ μας απο την μνήμη και την καρδιά μας ή ότι πλήττει την αξιοπρέπεια της οικογενείας του;
  Mάλλον είναι σε παράκρουση αν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποκαθηλώσει από την τοπική συλλογική συνείδηση τον αείμνηστο Γιώργη Μπάλλα .
  Το συγκεκριμένο άτομο υπήρξε προφανώς παράγωγο προιόν(και θύμα) του μακρού προεκλογικού εμφυλίου που διαίρεσε όπως δεν θα έπρεπε την τοπική μας κοινωνία.
  Η κοινωνία μας οφείλει να ακρωτηριάσει με κάθε τρόπο τα μολυσμένα αυτά μέλη της γιατί αλλιώς δεν μπορεί να προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.

 • Μπορεί να έγινε και για προβοκάτσια ,ελπίζοντας σε οφέλη από τον ντόρο που θα δημιουργηθεί και για να κρύψουν τα μεγάλα τους λάθη τακτικής και της λάθος βοήθειας που έλαβαν από ανθρώπους που ζουν και χαίρονται να βλέπουν διχασμό, φθόνο ,δολοπλοκίες κλπ στο Νησί μας.
  Γιαυτό να μη λαμβάνεται υπόψιν σας
  , όλα όσα γραφει ο κίτρινος ιστοτοπος ότι είναι Αθώα και Αληθινά .Έχουν σκοπό την Διχόνοια και τον Διαχωρισμό της κοινωνίας της Άνδρου.

 • Κάνε μια αυτοκριτική πρώτα και μετά μίλα για διχασμούς. Κάθε μέρα τα σχόλια σου ξεχειλίζουν από διχόνοια, φθόνο και διχασμό! Σε βαρεθήκαμε πια!

 • Δεν υποστηρίζω τη πράξη αλλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου για αυτη γιατί η ονοματοδοσια δεν ηταν προιον κοινης αναγκης και συναινεσης των άμεσα εμπλεκομένων δηλαδή των κατοίκων της κοινότητας και των ιδιοκτητών της γης που συνέβαλαν στη διάνοιξη του τόσο σημαντικού δρομου. Άλλο ένα δείγμα αναλογισμού αιτίας και αιτιατού και επαναπροσεγγησης της ιστοριας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας στη πολλα μπερδεμένη εποχή μας.

 • Ανώνυμε γράφεις για προβοκάτσια χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα. Μόνο συκοφαντίες. Ούτε να καταδικάσεις τον βανδαλισμό δεν μπορείς εξαιτίας του φανατισμού σου καημένε…

 • Με την πράξη αυτή δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση. ΌΜΩΣ.
  Ο Λευτέρης όλα αυτά τα χρόνια με ύφος των γραπτών του ,τις αντιδικίες και μεγάλες διαφωνίες που είχε με πολλούς ανθρώπους ,τις συχνές αλλαγές πολιτικής πλεύσης ,την απρεπή συμπεριφορά στην κοινωνία ,την συνεχή ειρωνεία ,την μη τήρηση των συμφωνιών , την υποστήριξη ανθρώπων που παλιότερα είχε μεγάλη αντιπαλότητα και ανταλλαγή εξωδικων,την αφαίρεση του λόγου και υποτίμηση όλων όσων δεν συμφωνούσαν με τις αποψεις του στα ΔΣ , την Αλαζονεία που έδειχνε προς όλη την αντιπολίτευση, την νοοτροπία οτι μόνο αυτός τα ξέρει όλα , το ΒΡΊΣΙΜΟ ΣΤΑ ΘΕΊΑ κλπ κλπ.δεν ήταν και το Καλύτερο 《παιδί 》 ?
  Δυστυχώς όταν σπέρνεις ανέμους ,θερίζεις θύελλες .

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio