Νέα

Ανδριώτικες ιστορίες του ’40 από τον Σύλλογο Μεσσαριάς

Μία εβδομάδα πριν από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Σύλλογος Μεσσαριάς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  στο κέντρο “Μέθεξις” μια εκδήλωση γεμάτη με προσωπικές ιστορίες από την περίοδο της ιταλικής και   γερμανικής κατοχής στην Άνδρο. Όπως τόνισε και η Κατερίνα Ρεμούνδου μέλος του Συλλόγου που ασχολείται με το θέμα, πολύ λίγα πράγματα από εκείνη την  περίοδο  έχουν διασωθεί σε βιβλία.

Έτσι λοιπόν λίγο πριν χαθούν κάποιες ιστορίες έγιναν γνωστές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών τους όπως ο κ. Γιάννης Ψαριανός και ο κ. Θοδωρής Φιλιππίδης ή αφηγήσεις της κ. Ρεμούνδου και της κ. Στυλιάνας Φιλιππίδου.

Προβλήθηκε και ένα πολύ ωραίο βίντεο που έφτιαξε η Ασημίνα Σπυριδωνοπούλου με ντοκουμέντα και φωτογραφίες από το αρχείο της Μαρίας Μώρου – Ψαριανού, του κ. Κώστα Λιοπύρου και πολλών άλλων.

Ο Λάζαρος Τσιόπος παρουσίασε το γραμμόφωνο του παππού, μέσο διασκέδασης της εποχής.

Οι γυναίκες του συλλόγου είχαν φροντίσει για τα πολλά κεράσματα που προσφέρθηκαν  από το προσωπικό που δεν άφησε κανένα όρθιο από τους πάρα πολλούς θαμώνες της εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα βγει και σε βίντεο VangLouk

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio