Νέα

Στο στολισμένο Συνετί

Από τα πιο ζωντανά χωριά της Άνδρου, ακόμα και τον χειμώνα, ακόμα και τις γιορτές, 18 σπίτια άνοιξαν τις πόρτες τους για τα παιδάκια που είπαν τα κάλαντα και από τα πιο τυχερά χωριά, έχει και ανοιχτό καφενείο.

Με τον φωτογράφο πήγαμε κατά τις εφτά το βράδυ, ωραία βραδιά, τα καρύδια  που έριχνε ο νικητής με δύναμη μέσα στον κουβά, ακουγόταν μέχρι κάτω την άσφαλτο.

Μόνο μια παρέα στο τραπέζι έπαιζε χαρτιά με καρύδια, κάτι  που συνηθίζουν να παίζουν μόνο τις χρονιάρες μέρες  οι Συνετιανοί και δυστυχώς, όχι πια κάθε βράδυ, φέτος για πρώτη φορά παίξαν και οι Συνετιανοί της Αθήνας στην έδρα του Συλλόγου τους, δεν θα ήταν το ίδιο.

Χαρήκανε που μας είδαν όλοι μέσα στο μαγαζί, για τη ζεστή ατμόσφαιρα φρόντιζε  η κουμτέλ, ο Κοντός για τα ποτά, τα συνοδευτικά και να κουβαλάει καρύδια στους χαμένους, το ένα μάτι οι παίχτες  το είχαν στο χαρτί, το άλλο στα καρύδια , στη μπάλα και τα νέα τα άσχημα, στον τοίχο κρεμασμένο και υπογεγραμμένο από τον παπά, το χαρτί με τις 8 λειτουργίες του πρώτου τριμήνου στην εκκλησία, 22 Μαρτίου οι Α΄ χαιρετισμοί, αργά πέφτει το Πάσχα.

Άλλους θαμώνες δεν είχε το καφενείο, μόνο νωρίτερα  ένα ζευγάρι Γάλλοι ερμπιενμπίδες που βρήκαν τρε ντελισιέ τους σπιτικούς κουραμπιέδες και τα φοινίκια μέσα στο πιάτο και τους τσάκισαν, άφησαν μόνο δύο της ντροπής που μας τα κέρασε ο Κοντός, τα τσάγια που ήπιαμε μας τα κέρασε ο Γιώργης της “Νεφέλης”

Ευχαριστούμε και καλή χρονιά!, είπαμε και το εννοούσαμε και φύγαμε…

 

1 Comment

  • Βλέπουμε στις φωτογραφίες και τον Αντιδήμαρχο (;) κ. Τσαούση, μάλλον προβληματισμένο, αλλά με γεμάτο κουβά. Του ευχόμαστε πάντα να είναι τυχερός, πάντα το βλέμμα του να μην είναι καθησυχασμένο και να πάει βοηθά το χωριό του και την Άνδρο μας. Καλή χρονιά Σπύρο και καλή τύχη στην πορεία σου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio