Νέα

Μοναδικά, θαυμάσια, ξεχωριστά ήταν τα όσα είδαν οι Ανδριώτες στην Ανατολική Μακεδονία

  Μοναδικά, θαυμάσια, ξεχωριστά ήταν τα όσα είδαμε, ακούσαμε, ζήσαμε και απολαύσαμε στην 4ήμερη εκδρομή μας σε μαγευτικούς τόπους της Ανατ. Μακεδονίας από 22-25/3/2024.
Επισκεφτήκαμε τον πανέμορφο Βόλο και γευτήκαμε νοστιμιές στα φημισμένα τσιπουράδικα.
Σταθήκαμε με ευλάβεια και δέος μπροστά στην αχειροποίητο εικόνα της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας στο ομώνυμο μοναστήρι στις Σέρρες.
Εντύπωση μεγάλη μας προκάλεσε το χερσαίο Σπήλαιο της Αλιστράτης στις Σέρρες και το Εθνολογικό Μουσείο του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού στη Νέα Καρβάλη με ξεναγό τον κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη, το οποίο σχετίζεται με την Άνδρο από τους κατοίκους του Καλυβαρίου, στοιχείο που μας εξέπληξε όλους και έχουμε την τιμή να είμαστε ο πρώτος Ανδριώτικος σύλλογος που το επισκέφτηκε.
Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας που είναι ένας υπέροχος υδροβιότοπος γευτήκαμε τοπικές σπεσιαλιτέ της Δράμας ενώ στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που έχει χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας τη νέα και την παλιά με το κάστρο ψηλά, ξεναγηθήκαμε θαυμάσια από τον ιστορικό- ξεναγό κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου και θαυμάσαμε όλους τους θησαυρούς και τα μνημεία της αρχαιότητας και των μετέπειτα χρόνων.
Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το Ιερόν Βαπτιστήριον της Αγίας Λυδίας, εκεί όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή ενώ οι βόλτες μας στη γραφική και αμφιθεατρική Καβάλα με τα θαυμαστά κτίρια, πλακόστρωτα και μνημεία, στις πεντακάθαρες πλατείες της στολισμένες με διάφορα άνθη και δεντράκια, μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα.
Φυσικά δεν έλειψαν τα τραγούδια, τα γλέντια και οι χοροί σε ταβερνάκια της Καβάλας με το κέφι στα ύψη μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Και ο επίλογος της εκδρομής μας γράφτηκε στη ” Νύμφη του Θερμαϊκού ” τη Θεσσαλονίκη με ιερό προσκύνημα στον προστάτη της πόλης τον Άγιο Δημήτριο και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη απολαμβάνοντας παράλληλα τις γλυκές και αλμυρές τοπικές σπεσιαλιτέ της.
Ευχαριστούμε θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους συμμετείχαν – ήταν πολλοί οι φίλοι, τα μέλη, οι νέοι φίλοι, οι Ανδριώτες που ήρθαν από το νησί αποκλειστικά για την εκδρομή μας – και μας “αγκάλιασαν” όλοι με αγάπη, με θετική διάθεση, χαρά και εμπιστοσύνη!
Είναι μεγάλη μας τιμή να συνοδεύουμε κάθε φορά στις εκδρομές που διοργανώνουμε ανθρώπους αξιόλογους με ήθος, αξιοπρέπεια και να γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα.
Ευχαριστούμε πολύ επίσης τις κυρίες και τους κυρίους της παρέας μας για τα υπέροχα κεράσματα και το ρακί, τους ξεναγούς μας, κ. Κιουρτσόγλου και κ. Ιωσηφίδη, τον άψογο σε όλα οδηγό μας κ. Κώστα, το ταξιδιωτικό γραφείο Χαλούλος Εκδρομές και το Oceanis Hotel στην Καβάλα για την πολύ όμορφη φιλοξενία που μας παρείχε.

Ευχόμαστε σε όλους καλή πορεία προς το Άγιον Πάσχα και με υγεία να ξαναβρεθούμε σε άλλα δρώμενα του Συλλόγου μας που θα είναι εξίσου όμορφα και σπουδαία!
Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου “Ο Άγιος Νικόλαος”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio