Νέα

Άμεση ήταν η αποκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης στα Αποίκια.

Άμεση ήταν η αποκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης στα Αποίκια.


Τολμάνε και μιλάνε αυτοί που έχουν 100% την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο νησί μας με το νερό. Προσπαθούν να «φορτώσουν» τα δικά τους λάθη και τις δικές τους παραλείψεις στον τομέα της ύδρευσης. Επειδή όμως δεν φταίνε οι δημότες σε τίποτα, όσον αφορά τη διακοπή νερού στα Αποίκια, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Βιδάλης, ενημερώνει ότι:
«1. Η τηλεμετρία λειτούργησε κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνοντάς μας για τη μη λειτουργία της αντλίας στη γεώτρηση Νούμερο 2 (Αποίκια). Υπάρχει και Νούμερο 1 γεώτρηση, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 1,5 χρόνο!!!

Ο Πρόεδρος του χωριού είχε ενημερώσει έγκαιρα την προηγούμενη δημοτική αρχή (τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρώην δήμαρχο κ. Λοτσάρη) για την αντικατάστασή της αλλά δεν την αντικατέστησαν ποτέ!!!
Η σύμβαση που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή για γεωτρήσεις ήταν με εταιρεία που εδρεύει στο Άργος. Ενώ υπάρχει και εταιρεία στην Άνδρο….
Εμείς από την πλευρά μας ενεργοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία από το Άργος όμως δεν είχε ανταλλακτικά να προμηθεύσει τον Δήμο.
Άμεσα τα παραγγείλαμε για εξόρυξη της αντλίας που χρειάζονταν που -αν και μεσολάβησε Σαββατοκύριακο- τα παραλάβαμε το βράδυ της Δευτέρας 11/6 και την επομένη αποκαταστήσαμε τη βλάβη, με τη βοήθεια γερανού και υπαλλήλων του δήμου.

2. Εφόσον δεν δούλευαν οι δυο γεωτρήσεις η τροφοδότηση γίνονταν μόνο από πηγές αλλά δεν καλύπτονταν όλο το χωριό. Μπορούσε να καλύψει από τις πηγές μόνο το 60-70%! Γι’ αυτό έγιναν οι δύο γεωτρήσεις, ώστε να καλύψουν το κενό στην κατανάλωση χρήσης.

3. Από τις πηγές (Λεζίνα) υδρεύεται η δεξαμενή. Στις πηγές είχαμε κάνει καθαρισμό αλλά όταν τα ελέγξαμε είδαμε ότι υπήρχε δολιοφθορά, κόψιμο του δικτύου σε δύο σημεία. Ο έλεγχος έγινε από εξωτερικό συνεργάτη, παρόντος εμού.

Να σημειώσουμε ότι η διαδρομή του δικτύου ήταν πολύ δύσκολη. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή, με μονοπάτια, διανύσαμε μια διαδρομή περίπου 4 χλμ. – 5 χλμ. για να βάλουμε καινούργιους σωλήνες ύδρευσης.

4. Το σίγουρο είναι πως αυτή η Δημοτική Αρχή θα προβεί άμεσα σε νέα σύμβαση με επαγγελματίες που εδρεύουν στο νησί μας.

5. Ευθυνόμαστε μόνο απέναντι στους πολίτες. Να υπενθυμίσουμε ότι επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Λοτσάρη είχαν αφήσει χωρίς ύδρευση τις Στραπουριές για 5 ολόκληρους μήνες!! Ας μην αναφερθούμε και σε πολλά ακόμη. Γι’ αυτό «μην μας κουνάνε το δάχτυλο».


Αναλάβαμε πριν 6 μήνες και παραλάβαμε ακαθάριστες πηγές, δεξαμενές ακαθάριστες αλλά και με πολλές ρωγμές κ.λπ. όπου, λόγω των παραπάνω, η απώλεια του νερού ήταν μεγάλη. Δίνουμε καθημερινό αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το νησί και τους πολίτες».
Kαι επειδή όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους δημότες ας απαντήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή με ποιά λογική ανέθεσε τα έργα αυτά σε εταιρεία από το Άργος, ούτε καν από την Αθήνα ώστε να υπάρχει πιο γρήγορη πρόσβαση, ενώ θα έπρεπε αυτό το έργο να ανατεθεί σε ντόπιους για ένα και μόνο λόγο: Θα μπορούσαν να αντιδράσουν άμεσα! Δυστυχώς ζούμε για ακόμη μια φορά το θέατρο του παραλόγου με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τοξικότητα, έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, απλώς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να μεταφέρουν τις ευθύνες και τα λάθη τους στους άλλους, σε μια απερίγραπτη επίδειξη πολιτικής δειλίας.
Αν και οι ευθύνες ανήκουν αλλού, ως Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας και να τους υποσχεθούμε ότι εκπονείται σχεδιασμός για προληπτικό έλεγχο σε όλες τις γεωτρήσεις και πηγές με σκοπό να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα.

Δήμος Άνδρου

2 Σχόλια

 • Αυτό που ξέρουμε ως πολίτες είναι ότι έχει γεμίσει το νησί με τρύπες (γεωτρήσεις) και τα νερά πάνε χαμένα, μόνο και μόνο για να γεμίσουν οι τσέπες των ιδιωτών, στους οποίους έχει ανατεθεί η διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι το νερό. Σταματήστε λοιπόν να μας εμπαίζετε (και οι μεν και οι δε) με τα πολιτικά σας παιχνίδια. Το μόνο που θέλουμε είναι καθαρό και πόσιμο νερό…χωρίς διακοπές!
  Θα έγραφα κι άλλα, αλλά θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εργαλειοποιηθεί το επώνυμο σχόλιό μου από κανέναν πολιτικό και από καμία παράταξη.

 • Πράγματι τα νερά στο νησί μας πάνε χαμένα
  Διότι υπάρχουν Διαρροές σε όλα τα δίκτυα τα νερά χύνονται μες τα χωράφια στους δρόμους
  Αλλά αυτό δε φταίνε οι δήμαρχοι ούτε νερουλάδες Φταίμε εμείς οι ίδιοι δεν δηλώνουμε τις διαρροές του νερού ή κάποιο πρόβλημα
  Κάνουμε τα στραβά μάτια και αφήνουμε άλλους να βγάλουν το φίδι απ’ τη τρύπα όπως λέγεται
  Τα καλοκαίρια όταν κάνεις μία πεζοπορία βλέπεις τα νερά να τρέχουν και όλοι φωνάζουν πως δεν έχουν νερό και το νερό γίνεται στο δρόμο μπροστά στη μύτη τους
  Αλλά Δεν Σηκώνουν Το τηλέφωνο να Τηλεφωνήσουν στο δημαρχείο
  Εγώ όταν τηλεφωνούσα Άμεσα πήγαινε συνεργείο σε ώρες μέσα

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio