Νέα

Το πασχαλινό πανηγύρι της Παναγίας της Τρομαρχιανής

 
 
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 VANGLOUK ANDROSFILM

Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (7)Το μοναστήρι των Τρομαρχίων που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας και πανηγυρίζει 2 φορές τον χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο και τη Δευτέρα του Πάσχα, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά απότομα παράλια  της Άνδρου, πολύ  πάνω από τη θάλασσα και σε απόσταση περίπου 2 μίλια από το Στενό που χωρίζει την Άνδρο από την Τήνο. Το πιο κοντινό χωριό είναι η Πίσω Μεριά.
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (a) (1)
Στο χώρο της Μονής εκτός από την αρκετά μεγάλη εκκλησία υπάρχουν κτίρια όπως κελιά, ξενώνες, τραπεζαρία, φούρνος και εξωτερικά η Μονή περιβάλλεται από τείχος. Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (8)
Η θέση που βρίσκεται ονομάζεται “Τρομάρχια” και  οφείλεται σε ιδιοκτησίες κτηματικές Βυζαντινού Τρουμάρχη, στρατιωτικού.
 
Η παλαιότερη μαρτυρία για τη Μονή υπάρχει απο το 1570. Από τα μέσα του 18ου αιώνα παρακμάζει. Το 1818 προσαρτήθηκε στη Σχολή της Αγίας Τριάδος του Κορθίου, η οποία διαλύθηκε το 1833. Το 1868 η Μονή Τρομαρχίων έγινε μετόχι της Μονής Παναχράντου. Τον Ιούνιο του 1873, με συμβιβαστική πράξη, το ηγουμενοσυμβούλιο της Παναχράντου επανέφερε τη Μονή Τρομαρχίων στή Σχολή του Κορθίου με όλα τα ακίνητά της, ένω τα κινητά και τα εσοδήματα της έμειναν στην κυριότητα της Παναχράντου. Τέλος, όταν το Μοναστήρι έκλεισε, τα κτήματα του, αρκετά και εύφορα, πουλήθηκαν το 1882 σε τιμή εξευτελιστική.
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (2)
Από τότε λειτουργεί σαν εκκλησία. Συνεχίζεται να πανηγυρίζεται 2 φορές τον χρόνο. Και ιδιαίτερα την Δευτέρα του Πάσχα μαζεύεται πλήθος κόσμου από όλη την Ανδρο. Το πανηγύρι ξεκινάει το πρωί με λειτουργία στη συνέχεια ακολουθεί χορός με τοπικά όργανα μέχρι αργά το βράδυ. Φέτος κάποια στιγμή τα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τα 130
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (e) (2)Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (5)
 
 
 
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (4) Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (3) Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ωανγλοθκ ΑΝΔΡΟΣΦΙΛΜ (10)
 
Μονή παναγίας τρομαρχίων Άνδρου πανηγύρι δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 vanglouk androsfilm

φωτογραφίες: φωτο Άνδρος 

1 Comment

  • Ξανά σε Ευχαριστούμε βαγγελη που μας φέρνεις κοντά σε ΟΛΛΑ τα χάπενιγκ του ΝΗΣΙΟΥ μας ΘΖ ny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio