Νέα

Συναντήσεις για την συνέχιση των έργων του Βιολογικού Χώρας Άνδρου και Κορθίου


 

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, όπου συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ κα Ευγενία Φωτονιάτα.
Ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της ορθής διαχείρισης και αξιοποίησης της ιλύος (λυματολάσπης) στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Χώρας Άνδρου. Στόχος του Δήμου Άνδρου είναι να επιλυθεί το πρόβλημα της παραγόμενης λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Λ. Χώρας Άνδρου, καθώς μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Άνδρου έθεσε το θέμα του αποχετευτικού και η ειδική γραμματέας έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα. Πρόκειται για το ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου (κατασκευή εξωτερικού αποχετευτικού δικτύου αγωγών, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων -Ε.Ε.Λ.-, κ.λπ.) των περιοχών της Μεσσαριάς και των Λειβαδίων, γεγονός που κρίνεται απαραίτητο καθώς η αύξηση της παροχής, θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Ε.Ε.Λ. Χώρας Άνδρου και Κορθίου.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου να ευοδωθεί ο σχεδιασμός του δήμου Άνδρου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των δύο σημαντικών αυτών έργων.
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

1 Comment

  • Σοβαρότητα μηδέν. Αδειοδότηση βιοκα χωρίς να έχουν μελετήσει και εγκρίνει σχέδιο διαχείρισης της λυματολασπης… γελούν (και κλαίνε) και οι πέτρες με αυτά τα χάλια και την εγκληματική ασχετοσυνη. Κι όπως πάντα τα βρίσκουμε μπροστά μας και τρέχουμε εκ των υστέρων. Ντροπή για πολλοστή φορά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio