Νέα

Αλλάζουν και οι Ανδριώτες συνήθειες στα ψώνια τους ;

 
 

Μπορεί το μέτρο της χρέωσης της πλαστικής σακούλας να έχει εφαρμογή ένα μόλις μήνα, αλλά  η  αλλαγή που παρατηρείται στις καταναλωτικές συνήθειες και  στην Άνδρο είναι μεγάλη

και να συμφωνεί με τα αποτελέσματα έρευνας  που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανικής Καταναλωτικών Αγαθών) .

 Όλο και πιο συχνά βλέπεις  άτομα  να πηγαίνουν για ψώνια με σακούλες από το σπίτι τους, ενώ όσοι δεν ψωνίζουν πολλά πράγματα προτιμούν να τα παίρνουν με τα χέρια τους και να μην αγοράζουν πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη  μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Χώρα η μείωση στη χρήση πλαστικής σακούλας φθάνει το 80% και συγχρόνως είναι πάρα  πολύ μεγάλη ζήτηση  για  τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Σε μαγαζιά της αγοράς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα ξεχασμένα διχτάκια.

Πλαστική σακούλα έκανε την εμφάνισή της και  σε απλώστρα μαζί με πλυμένα ρούχα  προφανώς για επαναχρησημοποίηση  κάτι που έκανε η γιαγιά τη δεκαετία του ΄70

Ενώ πολλές και ακούνητες για μέρες ,  είναι οι πλαστικές σακούλες  στους κάδους  των σκουπιδιών κάτι που θα δυσκολεύει την  εξαγωγή  συμπερασμάτων για πολλά χρόνια ακόμα.

 
 

 
 
 


 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio