Νέα

Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι Άνδρου απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων “Ο Άγιος Φίλιππος”

 

Στις 28-5-2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και αποφασίστηκε όπως τεθούν τα κατωτέρω ερωτήματα εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δύο υποψηφίους για την θέση του Δημάρχου στον Δήμο Άνδρου την επόμενη τετραετία και οι απαντήσεις τους να έχουν και την υπογραφή τους.

Οι δύο υποψήφιοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και σήμερα 29-5-2019 ήρθαν στην έδρα μας στο Μπατσί και απάντησε ο κάθε ένας χωριστά ως κατωτέρω:

 

1. ΘΕΜΑ ΧΥΤΥ : Ποιά είναι η θέση σας για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην περιοχή ΠΛΟΥΣΚΑ.
 Σουσούδης: Θά εφαρμόσουμε κατά γράμμα την έγκριση περιβαλλοντικών όρων στα πλαίσια της νομιμότητας.

Λοτσάρης: Συνέχιση διαδικασίας χωροθέτησης ΧΥΤΥ Άνδρου με επακριβή εφαρμογή των όρων της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών όρων.

2. Να μας πείτε εάν έχετε εναλλακτική πρόταση για την διαχείριση των απορριμάτων.
 Σουσούδης: Ο μόνος τρόπος διαχείρισης των απορριμάτων στην παρούσα φάση είναι ο υπάρχων.

Λοτσάρης: Προτεραιότητα στην διαχείριση των βιοαποβλήτων και δέσμευση για την διενέργεια διαγωνισμού με συγκεκριμένους στόχους τον πρώτο χρόνο της διοίκησής μας .

3. Στην περίπτωση θετικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για την εγκατάσταση του ΧΥΤΥ στην περιοχή ΠΛΟΥΣΚΑ, εάν θα εφαρμόσετε επακριβώς την μελέτη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και θα επιτρέψετε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών γεωτρήσεων να παρευρίσκεται στην θέση ΠΛΟΥΣΚΑ και η επιτροπή κατοίκων μαζύ με τους επιστήμονες που συνεργάζεται.
 Σουσούδης: Συμφωνώ με την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης.

Λοτσάρης : Θα συναποφασιστεί ο φορέας που θα εκτελέσει τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις και θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

4. Έάν θα προχωρήσετε με γρήγορους ρυθμούς στην ανακύκλωση προκειμένου να επιτευχθούν ικανοποιητικά ποσοστά σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
 Σουσούδης: Και βέβαια προχωράμε στην εντατικοποίησηση της ανακύκλωσης και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά και μετρήσιμα. Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί ημερίδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης τόσο στα νοικοκυριά όσο και στα Σχολεία. Στις δράσεις αυτές θα συμμετέχουν και όλοι οι πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι της Άνδρου

Λοτσάρης: Θα εντατικοποιήσουμε την ανακύκλωση και θα προσλάβουμε ειδικό συνεργάτη για την διαχείριση των απορριμάτων και την ανακύκλωση.

 

5. Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ύδρευσης του Μπατσίου με το πεπαλαιωμένο δίκτυο και την αδυναμία ικανοποιητικής παροχής κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής.
 Σουσούδης: Κατά την περίοδο της θητείας μας αποδείξαμε οτι το πρόβλημα αυτό ήταν για εμάς από τα πιό σημαντικά και προχωρήσαμε σε λύσεις από την πρώτη ημέρα με αποτέλεσμα αυτό να γίνει ορατό σε όλους, όπου ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2018 με το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν παρουσίασε πρόβλημα η ύδρευση στο Μπατσί.Στις άμεσες ενέργειές μας πρόθεσή μας είναι μέσω από χρηματοδοτικό πρόγραμμα πού ήδη διεκδικούμε να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του παλαιού δικτύου και επέκταση όσον αφορά στην χωρητικότητα της υφιστάμενης δεξαμενής.

Λοτσάρης: α) Δέσμευση για την αξιοποίηση της μελέτης εγκατάστασης αφαλατωτή στις γεωτρήσεις. β) αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης και εκπόνηση μελέτης αντικατάστασης του δικτύου όπου χρειάζεται. γ) Διερεύνηση με μελέτη για την κατασκευή υδατοδεξαμενής πλησίον του Μπατσίου.δ) Διαχείριση επιφανειακών υδάτων για την τροφοδότιση του Μπατσίου στην περίοδο τουριστιής αιχμής.

6. Τι μέτρα θα πάρετε για την ύδρευση της περιοχής του Άγίου Πέτρου που αναπτύσσεται τουριστικά τα τελευταία χρόνια.
 Σουσούδης: Ήδη ολοκληρώνεται το έργο ύδρευσης του άνω Άγίου Πέτρου και όσον αφορά τον κάτω Άγιο Πέτρο ολοκληρώθηκε η μελέτη ύδρευσης και θα υποβληθεί προκειμένου να ενταχτούμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εκτέλεση του έργου.

Λοτσάρης: Θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης και όλα τα συνοδά έργα.

7. Ποιό θα είναι το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίου και την ολοκλήρωση της ακτομηχανικής μελέτης για την αποκατάσταση της παραλίας του, αφού τα χρήματα όπως μας έχουν πληροφορήσει έχουν εγκριθεί.
 Σουσούδης: Ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 610.000 € από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στην πλήρη αναβάθμιση και προστασία τόσο της Μαρίνας όσο και της παραλίας.

Λοτσάρης: Άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση της ακτομηχανικής μελέτης και λήψη μέτρων για την νόμιμη λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου.

8. Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εργασιών αποκατάστασης για την ολοκληρωμένη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στο Μπατσί και την επάνδρωσή του με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.
 Σουσούδης:Είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι έργασίες.Παράλληλα γίνονται ενέργειες προκειμένου το ιατρείο να χαρακτηριστεί πολυδύναμο.

Λοτσάρης: Αποπεράτωση των εργασιών για την ολοκληρωμένη λειτουργία του ιατρίου και διεκδίκηση για την μετατροπή του σε πολυδύναμο.

 

 

9. Ποιό είναι το πρόγραμμά σας για τις εργασίες που θα καταστήσουν το λιμάνι του Γαυρίου να γίνει σύγχρονο και να παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για να δέχεται και κρουαζιερόπλοια.
 Σουσούδης: Ήδη προχωρήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών για την εκβάθυνση του λιμανιού. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της Γ’ φάσης του λιμανιού. Με την συνεχή διεκδίκηση του Δήμου μας πετύχαμε την αυτονομία του Λιμενικού μας Ταμείου και ύστερα από την υπογραφή πρό τριών μηνών βρίσκεται στην φάση έκδοσης προεδρικού διατάγματος ( ΦΕΚ).

Λοτσάρης: Επικαιροποίηση της μελέτης Γ¨ φάσης λιμένα Γαυρίου με μοναδικό ζητούμενο με τί τρόπο ο λιμενοβραχίωνας θα γίνει μώλος και κατασκευή περιφερειακού δρόμου , δέστρες για τα αγκυροβόλια και εκβάθυνση του λιμένα.

 

10. Βιολογικός Μπατσίου και Γαυρίου χρονοδιάγαμμα.
 Σουσούδης: Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων καθώς και η τοπογραφική αποτύπωση των δικτύωνκαι των δύο μονάδων του βιολογικού. Οι ως άνω μελέτες εδώ και τρείς μήνες έχουν κατατεθεί πρός έγκριση στην Δ/νση Περιβάλλοντος στην Σύρο.

Λοτσάρης: Ενεργοποίηση διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου.

 

11. Τι θα κάνετε με την εγκατάσταση ΣΙΛΟ στον κάμπο του Γαυρίου.
 Σουσούδης: Όσον αφορά στον Δημο έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Ο Δήμος διά της αρμόδιας υπηρεσίας έδωσε βεβαίωση χρήσης γής ύστερα από την αίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Η βεβαίωση χρήσης γής βάσει του Νόμου επέτρεπε τόν όρο ¨βιομηχανική χρήση γής¨ όπου αυτός ο όρος προϋποθέτει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά την απάντηση της περιφέρειας όπου αναφέρει για καθορισμένη βιομηχανική ζώνη ο Δήμος Άνδρου δια της αρμόδιας υπηρεσίας του απέστειλε έγγραφο όπου διαβεβαιώνει ότι πουθενά στην Άνδρο δεν υπάρχει καθορισμένη βιομηχανική ζώνη. Επί πλέον με νέο έγγραφο ο Δήμος πρός την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας έθεσε το ερώτημα από πού προκύπτει η ΄καθορισμένη βιομηχανική ζώνη¨. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Λοτσάρης: Θα σεβαστούμε απόλυτα την δικαστική απόφαση.

 

12. Τι θα γίνει με το θέμα του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα.

 Σουσούδης: Ο δεματοποιητής θα παραμείνει στην θέση που βρίσκεται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της διαχείρισης των απορριμάτων.

Λοτσάρης: Δέν θα πάει στην ΠΛΟΥΣΚΑ.

13. Έργάτες καθαριότητας κατά την θερινή περίοδο.
 Σουσούδης: Είμαστε στην διαδικασία πρόσληψης εργατών καθαριότητας.

Λοτσάρης: Θα επανασχεδιάσουμε όλη την διαδικασία φωτισμού, καθαριότητας και σηματοδότησης

14. Μεταφορά της άμμου για την αποκατάσταση της παραλίας στο Μπατσί.
 Σουσούδης: Είμαστε στην φάση αδειοδότησης του έργου για την μεταφορά της άμμου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ

5 Σχόλια

 • Πού ακριβώς είδε ο Σουσούδης τα “ορατά και μετρήσιμα” αποτελέσματα της “εντατικοποίησης της ανακύκλωσης”; Στοίβες τα μπάζα γύρω από τους κάδους (φυσικά φταίμε κι εμείς οι δημότες για το τι βρίσκεται ΜΕΣΑ στους κάδους). Οι υπάλληλοί του, που κυκλοφορούν ΟΛΕΣ της ώρες της ημέρας με τα οχήματα τού Δήμου (για να πηγαίνουν στις προσωπικές δουλειές τους), είναι βέβαιο ότι τα βλέπουν. Ας τον ενημερώσουν για να μην πετάει στα σύννεφα και μετά πετάει και κοτσάνες στους λόγους του. Αμ ο Λοτσάρης! Έχει το μαγικό ραβδί και μόλις βγει δήμαρχος θα τα κάνει όλα; Ως έπαρχος γιατί δεν έκανε τίποτα επί 4μιση χρόνια; Μήπως τα έβαζε σε κουμπαρά για να καθαρίσει προεκλογικώς τα χαντάκια τού νησιού;

 • Στην διασταύρωση του Αγίου Σπυρίδωνα στην Μεσαριά υπάρχει ολόκληρο νεκροταφείο αυτοκινήτων. Πηγαινοέρχονται ο Έπαρχος κος Λοτσάρης Προϊστάμενος του Τμήματος Υγιεινής του Επαρχείου Άνδρου, ο κος Λάσκαρης Υπεύθυνος Καθαριότητας του Δήμου Άνδρου, κατά τον νόμο απολύτως υπεύθυνοι για αντιμετώπιση θεμάτων περιβαλλοντικής ρύπανσης, ζητημάτων δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ; Το βλέπουν συνεχώς όπως το βλέπουμε και οι δημότες και οι επισκέπτες του νησιού. Ποιος τους έφταιξε και δεν έκαναν απλώς τα οφειλόμενα σε αυτή την περίπτωση;

 • Εγώ προσωπικά ως ο μοναδικός Μελετητής – Μηχανικός που με επιστημονική μεθοδικότητα πρότεινα απο ετών Απόλυτα Διαφορετικές Λύσεις για την Διαχείριση των Απορριμμάτων της Άνδρου και κοινοποιησα μέσω του συνδυασμού που συμμετείχα “Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ” τα παρακάτω :
  – Αναθεώρηση της Χωροθέρησης ΧΥΤΥ στην Πλούσκα
  – Νεώτερη Χωροθέτηση σε μια απο τις 3 εναλλακτικές θέσεις που έχω Σχεδιαστικά προτείνει με επιστημονικά κριτηρια του Νεου ΧΥΔΥ (ακομη και στην σύγχρονη Ορολογία της Διαχ. Απορριμμάτων οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι “αδαείς” και “ανενημέρωτοι”)- η κεντρική ειναι Μακράν η Καταλληλότερη,
  – ευρύτατη συνεργασία για την Ανακύκλωση με τον κρατικό οργανισμό Ε.Ο.ΑΝ. που διευθύνεται απο συντρόφους μου – επιστήμονες απο τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ,
  – ευρύτατη συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο – Υ.Π.ΕΝ. – μέσω του Υφυπουργού κύριου Δημαρά, μέλους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ,
  – παροχή συγκεκριμένης , πολυσέλιδης και εμπεριστατωμένης Μελέτης για Ολοκληρωμένη Διαχείριση με πλήρη Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση απο τους συνεργάτες του Ευρωβουλευτή κου Ν. Χρυσόγελου (απο το 2011),
  – παροχή υποστήριξης για Χρηματοδότηση απευθείας απο την Κοινοβ. Ομάδα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωκοινοβούλιο (67 έδρες μετα τις πρόσφατες Ευρωεκλογές),
  – επιστημονική και χρηματοδοτική υποστήριξη απο το Κ.Ε.Π.Α. του Πανεπιστημίου Αθήνας (του οποιου έχω τιμηθεί να είμαι συνεργάτης).
  Δυστυχώς η Απαξίωση των Ανδριωτών στην υπεροχη ομάδα μας της στερεί πολύτιμο δυναμικό που θα έλυνε και τα 14 παραπάνω ζητήματα – γιατί απλα εμείς ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ , οι αλλοι “την αναζητούν” ακόμη !!!!

 • Εσεις ως μοναδικός μελετητής, που δεν σας εκτιμήσαμε, να κοιτάξετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας που σαπίζει στην Πλατεία Αγίας Όλγας και μετά να βάλετε σε τάξη τα υπόλοιπα!

 • Το Επαγγελματικο μου ΙΧ (ΕΙΧ) βρισκεται ΝΟΜΙΜΑ παρκαρισμενο εκει και δεν “σαπιζει” : 1ον- διοτι το αμαξωμα του ειναι εξ’ολοκληρου αλουμινενιο (η Land Rover τα κατασκευαζε ετσι ωστε να αντεχουν στον χρονο Χωρις να σκουριαζουν) , 2ον- διοτι εχω μεινει Ανεργος μετα το 2010 και με Μηδενικο εισοδημα Αδυνατω να το μετακινω ή να διατηρω ιδιωτικο παρκιγκ (οπως εσεις ισως δυναστε) , 3ον- επειδη διατηρω δυο ενεργες Εταιρεις με Φορολογικη Εδρα στην Ανδρο (μια Ε.Π.Ε. και μια Ε.Ε.) με αποτελεσμα 1600 Ευρω να εχω Τελος Επιτηδευματος στο “Ταμειο” της Ανδρου (ακομη και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ κερδοφορα δραστηριοτητα), 4ον- ως Δημοτης Ανδρου με 4 λογαριασμους ΔΕΗ ακινητων στην Ανδρο καταβαλω αναλογικα 4πλασια Δημοτικα Τελη στον Δημο Ανδρου απο καθε αλλο κατοικο με ιδιοκτητο ακινητο με μονιμη ηλεκτροδοτηση και ενταγμενο στο Δημοτολογιο Ανδρου , 5ον- απιπο το 2016 εχω διαγνωστει με Οστεοαρθριτιδα, εχω Βεβαιωση απο Κ.Ε.Π.Α για Αναπηρια (60%) και πλειν το οχημα ειναι χαρακτηριζομενο ως “ΑμΕΑ” και αναγκαιο για τις οποιες μετακινησεις μου για τους 4+ μηνες που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ να διαμενω στην Χωρα ! Δεν νομιζετε οτι αυτα συνιστουν “Ευλογη και Ηθικη” την αναγκαστικη ακινησια και σταθμευση (οπου δεν υπαρχει Ζωνη Απαγορευσης ;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio