Νέα

Η φωτογραφία του Όρμου που τρομάζει

Μία μεγάλη φωτογραφία με 5 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες πάνω από τον Όρμο Κορθίου αντίκρυσαν  όσοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση  του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Κορθίου, κ. Ιωάννη Α. Αντωνέλλου και πήγαν, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στη Γενική Συνέλευση των πολιτών της Κοινότητας Κορθίου  στο αμφιθέατρο του Μουστακείου στην Πίσω Μεριά.

Αφορμή της συνέλευσης ήταν η γνωμοδότηση, που πρέπει να δώσει γρήγορα η Τοπική Κοινότητα Κορθίου στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με την τροποποίηση της  300 σελίδων Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  εγκατάστασης  5 ανεμογεννητριών ύψους 150 μέτρα κάθε μιας, στη θέση Ράχη Ξηροκόμπι στο Κόρθι.

Τη φωτογραφία δεν τη δημιούργησε κάποιος αντιδραστικός στις ανεμογεννήτριες τύπος, αλλά υπάρχει μαζί με άλλες μέσα στη μελέτη της εταιρίας του αιολικού πάρκου Ξηροκόμπι Α.Ε. και δείχνουν όλες από που φαίνονται και από που όχι, φαίνονται π.χ. από Κοχύλου και Παλαιόκαστρο μέχρι Καπαριά, αλλά από χαμηλά στο Κόρθι είναι άφαντες ή αν πας στην Αγία Τριάδα στη Ράχη δεν φαίνονται γιατί είναι μπροστά σου κάτι πελώρια βράχια!

Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες των ανεμογεννητριών βασιζόμενες στο ανύπαρκτο, από τον Δήμο, νομικό πλαίσιο για βιομηχανικές περιοχές και στη δικιά μας αδιαφορία, σιγά και μεθοδικά προχωρούν και θάρθη γρήγορα κάποια στιγμή που κάτι τέτοιες φωτογραφίες δεν θα είναι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις αλλά μία πραγματικότητα.

 

Μέχρι να ετοιμαστεί το νέο βίντεο Vanglouk με  τη συζήτηση που έγινε στο Τοπικό Συμβούλιο του Κορθίου,

δείτε ένα παλιό που φτιάχτηκε το 2011, αλλά θα είναι πάντα επίκαιρο…

 

2 Σχόλια

  • Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των έργων. Νομικό πλαίσιο για βιομηχανικές περιοχές…..κάπως ακούγεται.. Είναι σαν να τους καλούμε να φτιάξουν αιολικά πάρκα, τους δείχνουμε πού και τους διευκολύνουμε γιατί δεν έχουν πια την υποχρέωση εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (όπως λέει ο Νόμος). Έγινε επί δημαρχίας Γλυνού μια τέτοια κίνηση, αλλά ναυάγησε νωρίς.
    Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως οι ΑΠΕτεώνες δεν το βάζουν κάτω-είναι πολλά τα λεφτά- και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για δυναμικές κινήσεις ώστε να μην καταντήσουμε Αιολική Πτολεμαϊδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio