Νέα

Κορωνοϊός: Γιατί δεν πρέπει να απομονωνόμαστε σε νησιά και χωριά

Κορωνοϊός: Γιατί δεν πρέπει να απομονωνόμαστε σε νησιά και χωριά
«Πολλοί άνθρωποι νοσούν χωρίς να το γνωρίζουν. Ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να καταφύγουν στα χωριά ή στα νησιά για να βρουν ένα μέρος όπου κατά κάποιο τρόπο προφυλάσσονται από την εξάπλωση του ιού, ή έτσι τουλάχιστον θεωρούν»

Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Ο ασυμπωματικός πληθυσμός που καταφεύγει σε χωριά και νησιά, ενδέχεται να μεταφέρει στις ευπαθείς ομάδες τον κοροναϊό» με αυτόν τον τρόπο έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ο MSc Ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Πολλοί άνθρωποι νοσούν χωρίς να το γνωρίζουν. Ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να καταφύγουν στα χωριά ή στα νησιά για να βρουν ένα μέρος όπου κατά κάποιο τρόπο προφυλάσσονται από την εξάπλωση του ιού, ή έτσι τουλάχιστον θεωρούν. Ο κίνδυνος, όμως, είναι να μεταφέρουν τον ιό στις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις εξειδικευμένες δομές», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Οι άστεγοι είναι ίσως και η πιο ευπαθής ομάδα. Ακριβώς γιατί έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, αλλά και ψυχολογικό ιστορικό, ενώ δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα υγιεινής. Δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Το θέμα προαπαιτεί την ευαισθησία της ίδιας της πολιτείας. Πρέπει η πολιτεία να κάνει πράγματα. Αλλά και εμείς, να βοηθήσουμε έναν άστεγο που βρίσκεται κοντά μας. Μπορούμε να του αφήσουμε συσκευασμένη τροφή, και ίσως ένα σαπούνι και νερό και αντισηπτικό» τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, και να σκεφτόμαστε ότι αυτή είναι μια κατάσταση που αφορά στο σύνολο του πλανήτη. Η δική μου σκέψη και ανησυχία αφορά σε εκείνους που σήμερα πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρομοκρατημένοι. Είναι μια μεγάλη επένδυση αυτή που κάνουμε όλοι, παραμένοντας σπίτι. Για να έχει απόσβεση αυτή η επένδυση, πρέπει να συναντήσει τη συμμόρφωση του συνόλου του πληθυσμού» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε όσους αψηφούν τα μέτρα και συνεχίζουν να κυκλοφορούν, ο κ. Παπαδημητριάδης σημείωσε ότι «η πληροφόρηση θα είναι εκείνη που θα δώσει το κίνητρο στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ζυγίσει σωστά την κατάσταση. Ίσως δεν είναι καλά πληροφορημένοι. Ίσως και η πολιτεία πρέπει να δώσει το μέτρο. Όταν οι εκκλησίες συνεχίζουν να λειτουργούν, και η μόνη μας ελπίδα είναι ότι το κράτος θα προτρέψει τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι, όταν αφήνουμε τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να λειτουργούν, όταν αποκλείουμε μόνο τις πτήσεις από Ιταλία κ.ά., όλα αυτά είναι μηνύματα που δίνουν μία χαλάρωση στους πολίτες».

από TOVIMA.GR

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio