Νέα

Παιδαγωγικό Διήμερο-Ημερίδα Ρητορικής στη Λέσχη Ανδρίων (24-25/9/2022)

Παιδαγωγικό Διήμερο-Ημερίδα Ρητορικής στη Λέσχη Ανδρίων
(24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022)
Οι δράσεις του Φιλολογικού τμήματος της Λέσχη Ανδρίων επανέρχονται!!!

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Λέσχη Ανδρίων διοργανώνει και προσκαλεί σε ένα ανοιχτό διήμερο παιδαγωγικών δράσεων για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 – Ανοιχτή Ημέρα στη Λιβάδα (Μεσαριά)

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:15 (σύμφωνα με το πρόγραμμα), στο πλαίσιο του Open Day Farms, η Λέσχη Ανδρίων υποστηρίζοντας την ανοιχτή ημέρα στη Φάρμα Λιβάδα (Μεσαριά – Άνδρου), η εμψυχώτρια ρητορικής της Λέσχης Ανδρίων, Μαρσώ Μαρκεσίνη, θα ξεναγήσει κάθε παιδί στο ανοιχτό «Εργαστήρι Κύκλου Ζωής»!

Περιγραφή: «Εργαστήρι Κύκλου Ζωής»:
Στο εργαστήρι αυτό συζητάμε και βιώνουμε τους κύκλους. Κάθε κύκλο της προσωπικότητας, της δημιουργίας και του περιβάλλοντος. Εκκινώντας από τον κύκλο του νερού, των δασών και της βλάστησης, καταλήγουμε στον κύκλο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της περμακουλτούρας και του ίδιου μας του εαυτού. Συνδεόμαστε με τη Φάρμα και το χώμα της μέσω παιχνιδιών λόγου και σκέψης. Παρουσιάζουμε τα ευρήματά μας στον κύκλο και έπειτα σε ομάδες κατασκευάζουμε προϊόντα από θησαυρούς του χώματος (φύλλα, κλαδιά, μικρά ξυλαράκια και πεταμένα αντικείμενα), δίνοντας σε όλα μια δεύτερη ευκαιρία. Τέλος, διερευνούμε τις εναλλακτικές χρήσεις των αντικειμένων που ανακαλύψαμε. Τίποτα δεν είναι άχρηστο!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 – Παρουσίαση και Εργαστήριο Ρητορικής στη Λέσχη Ανδρίων (Χώρα)

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 – 12:00, στο εντευκτήριο της Λέσχης Ανδρίων θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση των παιδαγωγικών δράσεων και του τμήματος ρητορικής και θα ακολουθήσει ανοιχτό εργαστήριο δημιουργικού προφορικού λόγου και σκέψης για μαθητές 8-108 ετών.

Στόχος, είναι να λειτουργήσει ξανά και σε εβδομαδιαία βάση το τμήμα ρητορικής της Λέσχης Ανδρίωνγια μαθητές όλων των τάξεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανδριώτες, να καλλιεργήσουν το λόγο, τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Μετά το πέρας του εργαστηρίου της Κυριακής, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Πρόγραμμα:
10:00-10:30: Παρουσίαση των παιδαγωγικών δράσεων της Λέσχης Ανδρίων
10:30-11:30: Ανοιχτές δραστηριότητες φαντασίας για μικρούς και μεγάλους
11:30-12:00: Συζήτηση- Debate

Σας περιμένουμε στη Λέσχη Ανδρίων!!!

Με την υποστήριξη της “Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και της “Ερευνητικής Παιδαγωγικής Ομάδας Σείριος“. Χορηγοί μετακίνησης και διαμονής για τους εμψυχωτές είναι προσφορά της FAST FERRIES και Explore Andros – Anemomiloi Andros – Androsbnb.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio