Νέα

Οι ασπρισμένες βρύσες των Λαμύρων (2015)

Η βρύση της Αστρούς στα Υψηλού

Η δημοτική κοινότητα των  Λαμύρων που περιλαμβάνει τα χωριά Λάμυρα, Υψηλού, Μεσαθούρι και Στραπουριές είναι γεμάτη νερά και μέσα στους δρόμους και τα μονοπάτια υπάρχουν γύρω τις 20 κοινόχρηστες βρύσες απ’ όπου, άλλοτε, οι κάτοικοι και οι περαστικοί ξεδίψαγαν, έπαιρναν νερό για το σπίτι, πότιζαν τα ζώα και έπλεναν τα ρούχα.

Η Λιβάδα στις Στραπουριές
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος   “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, φρόντισε για τον εξωραϊσμό τους  με βούρτσα για το άσπρισμα τους, τσάπα για τα χόρτα του δρόμο τους και ένα μυστρί για  λίγο μερεμέτι όπου χρειαζόταν.
του Μπρούτου στο Μεσαθούρι
Η  πρόεδρος του συλλόγου, κα  Μάρω Δανιόλου, που ανέλαβε  το καλοκαίρι του 2014,  θέλει να συνεχίσει το έργο της προκατόχου της, κας Αθηνάς Γιαλούρη που τόσα χρόνια πρόεδρος στο σύλλογο ήθελε να διατηρήσει τις βρύσες όπως ήταν από παλιά σοβαντισμένες,  χωρίς επένδυση με πλάκες Καρύστου,  Πηλίου, Καβάλας ή Ολύμπου και ακόμα και τώρα όποτε χρειάζεται φωνάζει:
 “Ο Σύλλογος είναι εξωραϊστικός και όχι κατασκευαστικός!”
Βρύση της “Αγιάς” στο Μεσαθούρι

Μπορεί τα χωριά να ερήμωσαν από μόνιμους κατοίκους αλλά οι βρύσες τώρα, είτε βρίσκονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο, είτε χωμένες στα πολλά μονοπάτια  της περιοχής, αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα για τους περιπατητές. που έχουν πια αρχίσει να πληθαίνουν και που ψάχνουν να βρουν το αληθινό τοπίο της Άνδρου.

Η βρύση του “Βαλαχά” κοντά στου Αθηναίου τη βίλα

 

Η “Ακουή” δίπλα στη πλατεία των Λαμύρων

 

Του “Ντούμπλη”, κάτω Υψηλού

 

Το “Μετόχι”

 

Η “Λιβάδα” στα Λάμυρα

 

Του Ζωγράφου στο Μεσαθούρι

 

Ο “Μελίτης” προς Μαίνητες
Του Αγίου Νικολάου που με το δρόμο χώθηκε, αλλά τώρα,  2/2023 τελειώνει η επισκευή της

 

Και στα ψηλά η “Γκρεμνίστρα”

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio