Νέα

Δ. Λοτσάρης: Πρέπει να δούμε το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών του νησιού μας σε νερό, με ανοιχτούς ορίζοντες.

Δημήτρης Λοτσάρης : ” Η καρδιά των έργων στην Άνδρο, χτυπάει στον τομέα της ύδρευσης. Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα’’
Ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’ Η Άνδρος αποκτά νέους αξιόπιστους και ψηφιακούς μετρητές για την κατανάλωση του νερού.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο,μια νέα υποδομή που καταφέραμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Η εγκατάσταση ήδη ξεκίνησε και ορθά η δημοτική αρχή συνεχίζει να υλοποιεί το έργο που σχεδιάσαμε και για το οποίο διασφαλίσαμε χρηματοδότηση.
Κάθε δημοτική αρχή πρέπει να συνεχίζει και να χτίζει πάνω σε ότι θετικό βρίσκει. Γιατί τα έργα μένουν στο νησί μας και στους πολίτες.
Στον τομέα της ύδρευσης έγιναν πολλά, υπάρχει ένα σημαντικό και μετρήσιμο έργο. Σε λίγο καιρό παραδίδεται το νέο δίκτυο ύδρευσης στον κάτω Άγιο Πέτρο, είναι σε εξέλιξη τα έργα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί ενώ ξεκινά και το έργο αντικατάστασης του δικτύου στο Μακροτάνταλο.
Παράλληλα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για τη δημιουργία νέων δικτύων ύδρευσης σε Κόρθι, Φελλό, Συνετί, Άνω Γαύριο, Πιτροφό, Άρνη, Κατάκοιλο, Μεσσαριά.
Οι μελέτες αυτές πρέπει να αξιοποιηθούν, να μετατραπούν σε έργα από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Πρέπει να δούμε, κατά προτεραιότητα, και το ζήτημα της επάρκειας και της κάλυψης των αναγκών του νησιού μας σε νερό, με ανοιχτούς ορίζοντες και μέσα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης.
Σε αυτή την προσπάθεια η δική μας παράταξη θα είναι παρούσα, με θετικό λόγο , εποικοδομητικές προτάσεις και διάθεση συνεργασίας.’’

2 Σχόλια

  • Ψηφιακά υδρόμετρα με αμφίβολη την επάρκεια νερού; Αυτό το πρωθύστερο σχήμα μου θυμίζει ημιτελή οικοδομή, όπου ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η σκεπή, τοποθετουν ήδη δρύινα πατώματα…

  • Ψηφιακά υδρόμετρα είναι αποτελεσματικά ιδιαίτερα στην κατάσταση αμφίβολης επάρκειας νερού, καθόσον έχουμε ακριβέστερη μέτρηση ανάλωσης ή ανίχνευσης διαρροών σε πραγματικό χρόνο και όχι στη συχνότητα μέτρησης των παλαιότερων δεκαετιών. Εξασφαλίζεται έτσι η αναγνώριση άσκοπης ανάλωσης (πχ πισίνες, ποτίσματα) και άλλες παράνομες πράξεις, πχ παραβίαση των συμβατικών μετρητών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio